Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Rethinking transport - Transport Research Arena TRA2020 Helsingissä 27.-30.4.2020.

TRA2020 net

Asioi kanssamme

Käytetyimmät palvelut

Tee ajoneuvon liikennekäyttöönotto

Ota liikennekäytöstä poistettu ajoneuvo takaisin liikenteeseen.

Tarkasta ajoneuvon tiedot

Rekisteritunnuksella tai valmistenumerolla voit tarkastaa veloituksetta minkä tahansa liikenneasioiden rekisteriin merkityn ajoneuvon tekniset tiedot. Ajoneuvon omistaja- ja historiatiedot ovat maksullisia.

Tee ajoneuvon liikennekäytöstäpoisto

Onko ajoneuvollasi on käyttämättömyysjaksoja? Voit poistaa sen tilapäisesti liikenteestä ja säästää samalla ajoneuvokuluissa. Liikennekäytöstäpoistetulla ajoneuvolla ei saa ajaa.

Ajoneuvon omistajanvaihdos ja varmenne

Myyjä voi luoda palvelussa kauppaa varten varmenteen ja tehdä kaupan jälkeen luovutusilmoituksen. Ostaja voi ilmoittaa palvelussa omistajanvaihdoksesta.

Uusi tieliikennelaki tulee voimaan 1.6.2020

Autojonoja kuvattuna ilmasta
Näille sivuille on koottu tietoa siitä, mitä tieliikenteessä muuttuu 1.6.2020 voimaan tulevan uuden tieliikennelain myötä. Sivuja täydennetään vuoden mittaan. Seuraa viestintää somessa tunnisteella #tieliiikennelaki2020

Tutustu liikennejärjestelmän nykytilaraporttiin

Liikenneympäristöä Rautatientorilta
Traficom on koonnut yhteen valtakunnallisella tasolla liikennejärjestelmän nykytilan ja toimintaympäristön muutokset. Tutustu liikennejärjestelmän nykytilaraporttiin ja lue millaisessa ympäristössä liikumme ja toimimme.

Aja vaihtoehtoa

Sähköautoa ladataan
Ajoitpa sitten omistus- tai työsuhdeautoa, seuraavan menopelisi valinta on tähänastisista ratkaisevin. Sinä olet kuljettajan paikalla. Jos työnantajasi asettaa merkkikohtaisia ehtoja työsuhdeautollesi, valikoimasta löytyy varmasti myös vaihtoehtoisia käyttövoimia.

Traficomin blogi

Lue Traficomin johdon ja asiantuntijoiden ajankohtaisia kirjoituksia liikenteestä ja viestinnästä.
Henkilö selaa kännykkää

Säädösseuranta viikko 4/2020

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom seuraa liikennettä ja viestintää koskevia uusia säädöksiä. Seuranta julkaistaan viikoittain Traficom.fi:ssä pääsääntöisesti maanantaisin.
Tieliikenteen kuljetusten tilaajat katsovat, että vastuullisuuden merkitys kasvaa tulevaisuudessa kuljetuspalveluiden hankinnoissa, mutta samalla vastuullisuuden arviointi todettiin haasteelliseksi...
Hälytysajoon liittyy erilaisia riskitekijöitä, joita kartoittamalla ja hallitsemalla hälytysajon turvallisuutta voidaan parantaa. Nyt tehdyssä tutkimuksessa selvitettiin riskitekijöitä ensihoitajie...

Ilmailun vuosi 2019 yhdessä paketissa

Ilmailun vuosi 2019 sujui suomalaisessa kaupallisessa ilmailussa jälleen turvallisesti. Suomalaisessa yleis- ja harrasteilmailussa onnettomuuksia sattui 12, joista 2 johti kuolemaan. Vakavia vaarat...

Brexitin vaikutukset liikenteeseen ja viestintään

Traficom on koonnut liikenteen ja viestinnän alalta yhteen liikenne- ja viestintäsektoreiden toimijoita ja yksityishenkilöitä koskevaa tietoa liittyen brexit-tilanteeseen.
Brexit