Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Tietoja ja ohjeita koronaepidemian hillitsemiseksi joukkoliikenteessä niin matkustajille kuin liikennöitsijöille

Tutustu ohjeisiin (Ulkoinen linkki)
matkustajjia bussissa

Romutuspalkkio

Romuta vanha autosi - hanki tilalle uusi vähäpäästöinen auto, sähköpolkupyörä tai joukkoliikennelippu. Tällä hetkellä hakemusten käsittelytilanne on ruuhkautunut.

#Taksi2021

Taksisääntelyn korjaussarjassa tehdyt lakimuutokset tulevat pääosin voimaan 1.5.2021. Hinnoittelua sekä taksamittaria ja muita laitteita koskevat muutokset tulevat voimaan 1.9.2021. #Taksi2021-sivustolle on koottu ajankohtaista tietoa taksilainsäädännön uudistuksesta. Sivuston sisältöä täydennetään aktiivisesti.

Asioi kanssamme

Käytetyimmät palvelut

Tee ajoneuvon liikennekäyttöönotto

Ota liikennekäytöstä poistettu ajoneuvo takaisin liikenteeseen.

Tarkasta ajoneuvon tiedot

Rekisteritunnuksella tai valmistenumerolla voit tarkastaa veloituksetta minkä tahansa liikenneasioiden rekisteriin merkityn ajoneuvon tekniset tiedot. Ajoneuvon omistaja- ja historiatiedot ovat maksullisia.

Tee ajoneuvon liikennekäytöstäpoisto

Onko ajoneuvollasi käyttämättömyysjaksoja? Voit poistaa sen tilapäisesti liikenteestä ja säästää samalla ajoneuvokuluissa. Liikennekäytöstäpoistetulla ajoneuvolla ei saa ajaa.

Ajoneuvon omistajanvaihdos ja varmenne

Myyjä voi luoda palvelussa kauppaa varten varmenteen ja tehdä kaupan jälkeen luovutusilmoituksen. Ostaja voi ilmoittaa palvelussa omistajanvaihdoksesta.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella joukkoliikenteen matkustajamäärien rajoitukset päättyvät 25.4.2021. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella rajoitukset päättyvät 23.4.2021. ...
Yhteiskuntamme nojaa yhä enemmän langattomiin viestintäyhteyksiin. Laadukkaat 5G-verkot ja niiden kautta välitetty tieto ovat alusta uusille palveluille, sovelluksille ja innovaatioille. Liikenne-j...
Miten saamme yhdessä Suomeen turvallisemman ja toimivamman infran kävelijöille ja pyöräilijöille? Minkälaisia onnistumisia on saatu aikaan eri puolilla Suomea?
Ensimmäinen valtakunnallinen liikennejärjestelmäsuunnitelma (Liikenne 12) on valmistunut, ja se on laadittu vuosille 2021–2032. Iso valmistelutyö on saatu päätökseen, ja seuraavaksi on aika keskitt...

Uusi tieliikennelaki

Uusi tieliikennelaki tuli voimaan 1.6.2020. Tieliikenteen toimivuuden ja turvallisuuden kannalta on tärkeää, että voimme luottaa siihen, että kaikki tienkäyttäjät noudattavat liikennesääntöjä.
Autojonoja kuvattuna ilmasta

Aja vaihtoehtoa

Sähköautoa ladataan
Ajoitpa sitten omistus- tai työsuhdeautoa, seuraavan menopelisi valinta on tähänastisista ratkaisevin.

Traficomin blogi

Lue Traficomin johdon ja asiantuntijoiden ajankohtaisia kirjoituksia liikenteestä ja viestinnästä.
Henkilö selaa kännykkää

Brexitin vaikutukset liikenteeseen ja viestintään

Traficom on koonnut liikenteen ja viestinnän alalta yhteen liikenne- ja viestintäsektoreiden toimijoita ja yksityishenkilöitä koskevaa tietoa liittyen brexit-tilanteeseen.
Brexit