Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Rethinking transport - Transport Research Arena TRA2020 Helsingissä 27.-30.4.2020.

Tutustu ja ilmoittaudu
TRA2020 net

Asioi kanssamme

Käytetyimmät palvelut

Tee ajoneuvon liikennekäyttöönotto

Ota liikennekäytöstä poistettu ajoneuvo takaisin liikenteeseen.

Tarkasta ajoneuvon tiedot

Rekisteritunnuksella tai valmistenumerolla voit tarkastaa veloituksetta minkä tahansa liikenneasioiden rekisteriin merkityn ajoneuvon tekniset tiedot. Ajoneuvon omistaja- ja historiatiedot ovat maksullisia.

Tee ajoneuvon liikennekäytöstäpoisto

Onko ajoneuvollasi on käyttämättömyysjaksoja? Voit poistaa sen tilapäisesti liikenteestä ja säästää samalla ajoneuvokuluissa. Liikennekäytöstäpoistetulla ajoneuvolla ei saa ajaa.

Ajoneuvon omistajanvaihdos ja varmenne

Myyjä voi luoda palvelussa kauppaa varten varmenteen ja tehdä kaupan jälkeen luovutusilmoituksen. Ostaja voi ilmoittaa palvelussa omistajanvaihdoksesta.

Uusi tieliikennelaki tulee voimaan 1.6.2020

Autojonoja kuvattuna ilmasta
Näille sivuille on koottu tietoa siitä, mitä tieliikenteessä muuttuu 1.6.2020 voimaan tulevan uuden tieliikennelain myötä. Sivuja täydennetään vuoden mittaan. Seuraa viestintää somessa tunnisteella #tieliiikennelaki2020

Tutustu liikennejärjestelmän nykytilaraporttiin

Liikenneympäristöä Rautatientorilta
Traficom on koonnut yhteen valtakunnallisella tasolla liikennejärjestelmän nykytilan ja toimintaympäristön muutokset. Tutustu liikennejärjestelmän nykytilaraporttiin ja lue millaisessa ympäristössä liikumme ja toimimme.

Aja vaihtoehtoa

Sähköautoa ladataan
Ajoitpa sitten omistus- tai työsuhdeautoa, seuraavan menopelisi valinta on tähänastisista ratkaisevin. Sinä olet kuljettajan paikalla. Jos työnantajasi asettaa merkkikohtaisia ehtoja työsuhdeautollesi, valikoimasta löytyy varmasti myös vaihtoehtoisia käyttövoimia.

Traficomin blogi

Lue Traficomin johdon ja asiantuntijoiden ajankohtaisia kirjoituksia liikenteestä ja viestinnästä.
Henkilö selaa kännykkää
Liikenne- ja viestintävirasto Traficom vastaanotti vuonna 2019 33 ilmoitusta merionnettomuuksista. Onnettomuudet olivat kuitenkin lieviä - yhtään ihmistä ei kuollut tai loukkaantunut Suomen vesialu...
Sujuvoittaisiko ajantasainen liikenteen häiriötieto hiihtolomamatkaasi tai arkeasi? Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on käynnistänyt hankkeen, jonka avulla pyritään saamaan tienkäyttäjien lii...
Liikenne- ja viestintävirasto Traficom pyytää lausuntojanne seuraavasta määräysluonnoksesta: Ajoneuvojen nastarenkaiden tekniset vaatimukset ja tyyppihyväksyntä (TRAFICOM/220809/03.04.03.00/2019)
Ilmailulain 107 § mukaisesti ilmatilan joustavan käytön menetelmät sisältyvät ilmatilan hallintaa ohjaavaan käsikirjaan.

Brexitin vaikutukset liikenteeseen ja viestintään

Traficom on koonnut liikenteen ja viestinnän alalta yhteen liikenne- ja viestintäsektoreiden toimijoita ja yksityishenkilöitä koskevaa tietoa liittyen brexit-tilanteeseen.
Brexit