Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Lausuntopyyntö: Lento- ja työaikarajoitukset, muu toiminta kuin kaupallinen ilmakuljetus lentokoneilla

Liikenne- ja viestintävirasto (Traficom) pyytää lausuntoja määräysluonnoksesta OPS M3-2, Ilma-aluksen ohjaamomiehistön lento- ja työaikarajoitukset - muu lentotoiminta kuin lentokoneilla harjoitettava kaupallinen ilmakuljetus. Lausuntoaika on kesälomakauden vuoksi tavallista pidempi ja päättyy 27.8.2021.

Määräysmuutos perustuu osaksi FinnHEMS Oy:n ehdottamiin muutoksiin määräyksen päivystystoimintaa koskeviin kohtiin 7 ja 8. Määräysmuutoksessa on tarkoitus toteuttaa ehdotetuista muutoksista ne, joita pidetään tarpeellisina päivystysmiehistön käytettävyyden ja päivystystyön suunnittelun helpottamiseksi kiireellisessä lääkintähelikopteritoiminnassa (HEMS). Esimerkiksi määritelmiin ei kuitenkaan tässä vaiheessa tehtäisi perustavanlaatuisia muutoksia, sillä EU:sta on odotettavissa uutta sääntelyä HEMS-toiminnan lento- ja työaikarajoituksista.

Pyydämme lausuntoja määräysluonnoksesta 27.8.2021 mennessä. Lausunnot voi toimittaa viraston kirjaamoon sähköpostitse osoitteilla kirjaamo@traficom.fi tai kirjeitse osoitteella Liikenne- ja viestintävirasto, PL 320, 00059 TRAFICOM. Pyydämme mainitsemaan lausunnossa viitetietona määräysluonnoksen asianumeron TRAFICOM/95280/03.04.00.00/2021 sekä käyttämään mieluiten liitteenä olevaa kommenttitaulukkoa.

Lisätietoja:

erityisasiantuntija Veli-Matti Petramo, veli-matti.petramo(at)traficom.fi, p. 029 534 6094
lakimies Leila Iikkanen, leila.iikkanen(at)traficom.fi, p. 029 534 6039