Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Suomi.fi-valtuuksien käyttöönotto siirtyy tammikuuhun – KATSO-palvelu on käytössä 13.2.2020 saakka

Suomi.fi-valtuuksien käyttöönotto Traficomin Oma asiointi-palvelussa siirtyy tammikuuhun. KATSO-palvelu säilyy käytössä 13.2.2020 saakka.

Ajoneuvon luovutusilmoituksen tekeminen siirtyy varmenne-valtuuden yhteyteen Suomi.fi-valtuuksien käyttöönoton yhteydessä. Sama muutos tehdään myös KATSO-rooleihin. Tutustu Traficomin valtuuksiin  ja määritä yrityksesi valtuudet kuntoon Suomi.fi-valtuudet palvelussa (Ulkoinen linkki) hyvissä ajoin ennen Katso-palvelun loppumista.

Yrityskirjautuminen Oma asiointi-palveluun Suomi.fi-tunnistuksella

Yritysasiakkaat kirjautuvat palveluun Suomi.fi-tunnistuksella eli henkilökohtaisella tunnistusvälineellä. Tunnistusvälineitä ovat verkkopankkitunnus, VRK:n varmennekortti tai yrityksen asioinneissa yrityksen mobiililiittymä. Tunnistuksen jälkeen käyttäjä valitsee hoitaako henkilökohtaisia asioita vai organisaation asioita.

Osa organisaatioista ei voi ottaa käyttöön Suomi.fi-valtuuksia alkuvaiheessa

Seuraavat organisaatiot eivät voi ottaa käyttöön Suomi.fi-valtuuksia alkuvaiheessa:

  • yhtiöt, joilla on nimenkirjoitus kaksi tai useampi henkilöä yhdessä
  • ulkomaalainen yritys tai suomalaisen y-tunnuksen omaava yritys, jonka valtuutuksia hallinnoisi ulkomaalainen henkilö,
  • elinkeinoyhtymä,
  • verotusyhtymä,
  • yhteisetuus,
  • julkinen organisaatio,
  • yhdistys ja säätiö,
  • kuolinpesä.

Näillä organisaatioilla KATSO-roolit ja roolien ylläpito KATSO-palvelussa (Ulkoinen linkki) säilyvät myös 13.2.2020 jälkeen, vaikka KATSO-palvelun kautta ei voi enää kirjautua Oma asiointi-palveluun. Suomi.fi-valtuuksiin siirtymisen yhteydessä KATSO-palveluun tehdään myös muutos, jossa luovutusilmoituksen tekemisoikeus siirtyy varmenne-rooliin.

Traficomin KATSO-roolit on taustalla yhdistetty valtuuksiin, kunnes valtuuksien antaminen mahdollistuu tiskiasioinnin kautta myös näille organisaatioille. Valtuuksien määrittely tulee ajankohtaiseksi myöhemmin vuonna 2020 ja sen aikataulusta tiedotetaan erikseen.

13.2.2020 jälkeen kaikki organisaatioasiakkaat kirjautuvat Oma asiointi-palveluun Suomi.fi-tunnistuksella, henkilökohtaista tunnistusvälinettä käyttäen.

    Tutustu myös