Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Traficom avaa syvyysmittausaineistoja

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom avaa syvyysmittausaineistoja palvelusta, joka koostuu itse latauspalvelusta ja aineistokattavuutta kuvaavasta indeksipalvelusta. Aineistoja voi hyödyntää muun muassa vesistöalueita koskevissa tutkimuksissa ja suunnittelussa visualisoimalla sitä monin tavoin ja hyödyntämällä sitä erilaisissa paikkatietoanalyyseissä.

Syvyysmittausaineistoja on mahdollista ladata rasterimuodossa (GeoTIFF) ensi vaiheessa sisävesiltä Vuoksen vesistöstä ja aineiston täydentyessä myös merialueelta talousvyöhykkeeltä.

Palvelu on tarkoitettu WCS (Web Coverage Service) ja WFS (Web Feature Service) -standardeja tukevien sovellusten käyttöön.

Rasteriaineistot tarjotaan ETRS-TM35FIN (EPSG:3067) -koordinaatistossa tiilitettyinä 10 x 10 kilometrin ruutuihin keskiarvopintamallina. Aineistojen spatiaalinen resoluutio on 2 x 2 metriä. Kunkin tiilen tunnus ilmenee WFS-rajapinnasta, jonka avulla käyttäjä voi valita minkä tiilen WCS-rajapinnasta haluaa avata. Maksimissaan yhden tiilen koko on noin100 Mt, mikä käyttäjien on syytä huomioida ladatessaan aineistoa.

Palvelu on saatavilla ilman tunnistautumista seuraavista palveluista:

Saatavilla olevat aineistot eivät täytä asianmukaiselle merikartalle asetettuja vaatimuksia.

Lisätietoja

johtava asiantuntija Juha Tiihonen, juha.tiihonen@traficom.fi, p. 0295 346 757