Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Aja vaihtoehtoa

piirretty sähköauton kuva parkkipaikalla

Muutos. Sen on tapahduttava tässä ja nyt.

Ajoitpa sitten omistus- tai työsuhdeautoa, seuraavan menopelisi valinta on tähänastisista ratkaisevin. Sinä olet kuljettajan paikalla. Jos työnantajasi asettaa merkkikohtaisia ehtoja työsuhdeautollesi, valikoimasta löytyy varmasti myös vaihtoehtoisia käyttövoimia. Valitsemalla sellaisen olet osa kiihtyvää vauhtia kasvavaa muutosvoimaa. Vaihtoehtoisilla käyttövoimilla toimivilla autoilla ajaminen ei ole kalliimpaa kuin bensiinillä ja dieselillä toimivilla autoilla ajaminen. Jakeluverkostot ovat koko ajan kattavampia, sähköautojen latauspisteet mukaan lukien.
Liikennettä kaupungissa

Sähköauto

Täyssähköautojen toimintasäde yltää parhaimmillaan jo yli 500 kilometriin. Latauspisteverkoston laajentuessa, latausajan lyhentyessä, autojen mallien valikoiman kasvaessa ja hankintahinnan painuessa koko ajan lähemmäs vastaavan polttomoottoriauton hintaa, voidaan perustellusti sanoa, että autoilun tulevaisuus on hyvin pitkälti sähköautoissa.
piirretty sähköauto

Ladattava hybridi

Ladattavalla hybridillä voi ajaa noin 30-80 kilometriä pelkällä sähköllä. Lataus käy kätevimmin täyssähköautojen latauspisteissä, ja jos odotteluaikaa on, sen voi tehdä myös kotona. Vaikka ladattava hybridi ei hiilidioksidipäästöiltään ole yhtä vähäpäästöinen kuin täyssähköauto on se askel parempaan suuntaan.
piirretty ladattava hybridi

Kaasuauto

Kaasulla käyvässä autossa on tyypillisesti kaksoispolttoainejärjestelmä. Polttoaineena käytetään maa- tai biokaasua ja tarvittaessa bensiiniä. Ympäristöä ajatteleva kaasuautoilija tankkaa aina biokaasulla kuin mahdollista. Suosiollisen verokohtelunsa ansiosta kaasuauton hankintahinta on parhaimmillaan jopa edullisempi kuin vastaavan bensiinikäyttöisen auton. Toimintasäde on sama, ja tankkauspisteitä tulee koko ajan lisää.
piirretty kaasuauto

Flexfuel

Flexfuel- eli korkeaseosetanoliauto toimii kuten bensiiniauto, mutta siinä voi käyttää bensiinin (95 E10, 98 E5) ja korkeaseosetanolin (E85) lisäksi kaikkia muitakin bensiinilaatuja, missä suhteessa tahansa. Markkinoilla olevat korkeaseosetanolit valmistetaan elintarviketeollisuuden jätteistä.
piirretty flexifuelauto

Autoilun luonne muuttuu

autojonot takaapäin
Kehitys vie autoilua nykyistä ympäristöystävällisempään suuntaan. Omilla päätöksillä pystymme aktiivisesti nopeuttamaan muutoksen tahtia ja hillitsemään ilmaston lämpenemistä.

Vaivatonta autoilua

Sähköautojen latauspaikkoja kartalla
Vaihtoehtoisten käyttövoimien ja polttoaineiden lataus- ja tankkauspisteitä on ympäri Suomen.

Askarruttaako? Ei huolta

Autojonoja kuvattuna ilmasta
Vaihtoehtoisia käyttövoimia käyttävistä autoista sekä ihmisten ja yritysten suhtautumisesta niihin tulee jatkuvasti lisää tietoa.