Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Kaasuauto

Kaasulla käyvässä autossa on tyypillisesti kaksoispolttoainejärjestelmä, joka perustuu bensiinitekniikkaan (ottomoottori). Polttoaineena käytetään maa- tai biokaasua ja tarvittaessa bensiiniä. Ympäristöä ajatteleva kaasuautoilija tankkaa aina biokaasulla kuin mahdollista. Suosiollisen verokohtelunsa ansiosta kaasuauton hankintahinta on parhaimmillaan jopa edullisempi kuin vastaavan bensiinikäyttöisen auton. Toimintasäde on sama, ja tankkauspisteitä tulee koko ajan lisää.

Kaasuauto: Uusi kaasuauto 15900-29100 €. Biokaasulla ajamisen hinta noin 8 € ja maakaasulla noin 7 € per 100 km. toimintasäde 300-600 km. CO2-elinkaaripäästöt noin 60 % pienemmät kuin bensiiniautolla. Maakaasulla ajettaessa samat kuin bensiiniautolla. Jakeluasemia Etelä-Suomen alueella sekä Oulun seudulla.
Luvut pohjautuvat Suomen Ilmastopaneelin autolaskurin taustaoletuksiin, polttoaineen hintoihin ja keskikokoisten esimerkkiautojen kulutuksiin eri polttoaineilla, päiväys 13.12.2019. Ajamisen hinta pitää sisällään vain polttoaineen ja sähkön kustannuksen. CO2-elinkaaripäästöt on laskettu keskikokoisella autolla, jolla ajetaan vuosittan 14 000 km ja jota pidetään 12 vuotta.

Kaasu tankataan ajoneuvoon yleensä paineistettuna (CNG – Compressed Natural Gas, CBG – Compressed Biogas).

Ympäristöystävällisyys: Kaasuauton päästöjä voi vähentää käyttämällä täysin uusiutuvaa, kotimaista polttoainetta eli bioliikennekaasua.

Konversioauto: Kaasukonversion hinta noin 3000 € ja etanolikonversion noin 500 euroa. Ajonaikaset CO2-päästöt biokaasulla noin 80 % pienemmät kuin bensiiniautolla. Biokaasulla ajamisen hinta on noin 8 €, maakaasulla noin 7 € ja etanolilla noin 10 € per 100 km. Kaasukonversion tuki 1000 € ja etanolikonversion 200 €. Kaasun jakeluasemia Etelä-Suomen alueella sekä Oulun seudulla. Etanolin jakeluasemia Oulun korkeudelle sekä Rovaniemen alueella.
Luvut pohjautuvat Suomen Ilmastopaneelin autolaskurin taustaoletuksiin, polttoaineen hintoihin ja keskikokoisten esimerkkiautojen kulutuksiin eri polttoaineilla, päiväys 13.12.2019. Ajamisen hinta pitää sisällään vain polttoaineen ja sähkön kustannuksen.