Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Ladattava hybridi

Ladattavassa hybridiautossa on bensiini- tai dieselkäyttöisen moottorin lisäksi avustava sähkömoottori ja ajoakustoa voidaan ladata verkkosähköllä. Sillä voi ajaa noin 30-80 kilometriä pelkällä sähköllä. Lataus käy kätevimmin täyssähköautojen latauspisteissä, ja jos odotteluaikaa on, sen voi tehdä myös kotona. Vaikka ladattava hybridi ei hiilidioksidipäästöiltään ole yhtä vähäpäästöinen kuin täyssähköauto on se askel parempaan suuntaan.

Ladattava hybridi -auto: Uusi ladattava hybridi 33000-224300 €. CO2-elinkaaripäästöt noin 30 % pienemmät kuin bensiiniautolla. Ajamisen hinta noin 6 € per 100 km. Toimintasäde sähköllä 30-80 km. Taloyhtipiden latausinfraan tukea 35 % kustannuksista. Julkisia latauspaikkoja ympäri Suomen.
Luvut pohjautuvat Suomen Ilmastopaneelin autolaskurin taustaoletuksiin, polttoaineen hintoihin ja keskikokoisten esimerkkiautojen kulutuksiin eri polttoaineilla, päiväys 13.12.2019. Ajamisen hinta pitää sisällään vain polttoaineen ja sähkön kustannuksen. CO2-elinkaaripäästöt on laskettu keskikokoisella autolla, jolla ajetaan vuosittan 14 000 km ja jota pidetään 12 vuotta.

Auton ajoakusto ladataan verkkosähköllä täyteen ennen liikkeellelähtöä, mutta se latautuu myös ajon aikana jarrutuksissa ja polttomoottorin voimin.

Ladattava hybridiauto eroaa ns. tavallisesta hybridiautosta siten, että tavallisen hybridiauton akustoa ei voi ladata verkkovirralla, jolloin se saa käyttövoimansa polttomoottorista.