Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Hae ajoneuvolle lisäkilpeä

Lisäkilpi on ajoneuvolle myönnettävä ylimääräinen kilpi. Voit hakea Traficomilta lisäkilpeä, jos ajoneuvosi rekisterikilpi peittyy esimerkiksi tilapäisen laitteen takia.

Hae lisäkilpeä Oma asiointi -palvelussa olevalla sähköisellä lomakkeella tai tulosta pdf-lomake (B125) (Ulkoinen linkki) ja toimita se Traficomiin (toimitusosoite lomakkeessa).

Jos asioit yrityksen tai organisaation puolesta Suomi.fi-valtuuksilla, tarvitset Ajoneuvojen rekisteröinti- tai Ajoneuvojen varmenteen luominen ja luovutusilmoituksen tekeminen -valtuudet. Tarkemmat ohjeet sivullamme Liikenteen sähköiset palvelut ja Suomi.fi-valtuudet.

Traficom ei toimita lisäkilven myöntämisestä erillistä päätöstä. Tieto lisäkilvestä merkitään liikenneasioiden rekisteriin.  

Lisäkilven palauttaminen

Palauta lisäkilpi rekisteröivälle katsastustoimipaikalle, kun et enää tarvitse sitä. Tieto lisäkilvestä säilyy liikenneasioiden rekisterissä, kunnes lisäkilpi on palautettu.

Toimi näin

1: 1. Kirjaudu Oma asiointi-palveluun ja valitse Ajoneuvot-valikko.

2: 2. Valitse Ajoneuvot-sivun oikeassa laidassa oleva Lisäkilpihakemus-painike.

3: 3.Täytä ja lähetä sähköinen hakemus.

Lisäkilpi toimitetaan sinulle postitse. Lasku kilvestä lähetetään myöhemmin. Lisäkilven kustannukset muodostuvat luvasta lisäkilven käyttöön ja rekisterikilven hinnasta.