Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Tee ilmoitus hygienia-, väljyys- ja matkustajavirtojen ohjaustoimien puutteista liikenteessä

Liikenteen palveluiden tarjoajat ovat velvollisia huolehtimaan toimenpiteistä koronavirustaudin leviämisen estämiseksi.

Liikenteen palveluntarjoajilla on velvollisuus huolehtia alla olevista asioista

 1. Asiakkailla on oltava mahdollisuus riittävän hygienian ylläpitämiseen kuten käsien puhdistamiseen. Esimerkiksi tarjolla pitää olla käsidesiä.
 2. Asiakkaille on annettava tartuntojen leviämistä estäviä toimintaohjeita, esimerkiksi riittävän etäisyyden ylläpitämisestä, käsien puhdistamisesta, kasvosuojusten käyttämisestä.
 3. Asiakkaiden ja matkustajien käytössä olevien tilojen ja pintojen puhdistamista on tehostettava. Kiinnitä huomiota myös tehokkaaseen ilmastointiin.
 4. Asiakkaiden oleskelu tiloissa ja liikennevälineissä on järjestettävä siten, että asiakkaat voivat olla riittävän etäällä toisistaan tilan tai liikennevälineen erityispiirteet huomioiden. Toimijoiden kannattaa hyödyntää THL:n suosituksia.
 5. Matkustajien liikennevälineisiin siirtymistä ja sieltä poistumista on ohjattava, jotta heillä on mahdollisuus pitää riittävät etäisyydet.

 

Toimenpiteet koskevat liikennevälineitä sekä asemia, terminaaleja ja muita vastaavia sisätiloja sekä rajattuja ulkotiloja, joissa matkustajat nousevat liikennevälineeseen tai poistuvat siitä.

Toistuvista puutteista voi ilmoittaa Traficomille

Jos havaitset puutteita hygienia - ja väljyystoimenpiteissä, ilmoita havaitsemastasi puutteesta aina ensin liikennepalveluiden tarjoajalle, esimerkiksi kuljetuksesta tai tiloista vastaavaan tahoon.

Jos palveluntarjoajalle tehdyn ilmoituksen jälkeen havaitse edelleen puutteita hygienia- ja väljyystoimenpiteissä, voit ilmoittaa niistä Traficomiin. Traficomille tehtävässä ilmoituksestaa on hyvä käydä ilmi seuraavat asiat:

 1. Liikenneväline tai tila (esimerkiksi linja-auto, taksi, laiva, terminaali, lentokenttä)
 2. Paikkakunta
 3. Ajankohta, koska olet huomannut puutteen
 4. Toimija
 5. Kuvaile puute mahdollisimman tarkasti (voit lähettää tarvittaessa myös valokuvan)
 6. Koska ja miten olet ilmoittanut puutteesta palvelun tarjoajalle
 7. Omat yhteystiedot mahdollisia lisätietoja varten

Lähetä ilmoitus osoitteeseen koronavalvonta@traficom.fi. 

Käsittelemme ilmoitukset saapumisjärjestyksessä.