Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Uudista ajokorttisi

Ajokortti tulee uudistaa sen voimassaolon päättyessä, mikäli haluat jatkaa ajamista. Käytä tätä palvelua, kun haluat uudistaa ajokorttisi.

Palvelun käyttö on mahdollista aikaisintaan 6 kuukautta ennen nykyisen ajokorttisi voimassaolon päättymistä. Ryhmän 1 (mopo, mopoauto, traktori, moottoripyörä, henkilöauto) ajokortin voit uudistaa enintään 2 vuotta sen voimassaolon päättymisen jälkeen ja ryhmän 2 (kuorma- ja/tai linja-auto) ajokortin enintään vuosi sen voimassaolon päättymisen jälkeen. Jos ajokorttisi voimassaolo on päättymässä seuraavan 6 kuukauden aikana ja haluat uudistaa ajokorttisi voimassaolon ja samalla korottaa sitä uusilla luokilla, asioi Ajovarman palvelupisteessä.

Palvelun käyttö edellyttää tietyissä tapauksissa ajoterveystietojen hakemista Potilastiedon arkistosta. Lue lisää alempaa kohdasta Ajoterveyteen liittyvät palvelun käytön edellytykset. Lisätietoa ajokortin uudistamisesta löydät Ajokortti-infosta. (Ulkoinen linkki)

Jos et ole lisännyt sähköpostiosoitettasi asiointipalveluun, voit tehdä sen Omat tiedot -välilehdeltä kirjauduttuasi palveluun. Lisää osoite ennen palvelun maksamista. Maksettuasi saat ajokortin tilausvahvistuksen antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Tilaaminen, maksaminen, kortin postitus

1: Tilaaminen

Uudista ajokorttisi Oma asiointi -palvelussa

2: Maksaminen

Maksa tilaus (20 e). Tilaus lähtee Traficomin käsiteltäväksi.

3: Kortin postitus

Saat ajokortin postitse kotiin noin kuuden arkipäivän kuluttua tilauksestasi.

Yleiset edellytykset palvelun käytölle

 • Et ole ajokiellossa
 • Ajokorttisi voimassaoloaika päättyy seuraavan 6 kuukauden aikana tai
  • ryhmän 1 ajokorttisi voimassaoloajan päättymisestä on enintään 2 vuotta tai
  • ryhmän 2 ajokorttisi voimassaoloajan päättymisestä on enintään 1 vuosi.
 • Sinulla ei ole toisessa EU- tai ETA-maassa myönnettyä ajokorttia
 • Sinulla ei ole velvoitetta käyttää alkolukkoa ajaessasi. Alkolukkoajo-oikeus tulee uudistaa Traficomin palveluntuottajan Ajovarman lupapalvelupisteessä.
 • Ajokortin uudistamista varten on käytettävissä sähköisessä muodossa oleva valokuva ja nimikirjoitus viranomaisrekisterissä. Tilaamalla ajokortin annat luvan käyttää asiointipalvelun näyttämää Traficomin kuvarekisterissä tai poliisin passikuvarekisterissä olevaa kasvokuvaa ja nimikirjoitusta ajokortissasi. Valokuva ja nimikirjoitus löytyvät, jos
  • sinulla on voimassa oleva henkilökortti tai passi tai
  • olet toimittanut valokuvan ja nimikirjoituksen vuonna 2013 tai sen jälkeen ajokorttia, kuljettajakorttia, ammattipätevyyskorttia, ADR-ajolupaa tai taksinkuljettajan ajolupaa varten.
 • Vakituinen osoitteesi on Manner-Suomessa. Ajokortit postitetaan asiakkaan viralliseen, väestötietojärjestelmässä olevaan suomalaiseen osoitteeseen. Jos osoitetietosi ovat virheelliset, päivitä ne ennen tilaamista Postin ja Digi- ja väestötietoviraston yhteisessä Muuttoilmoitus-palvelussa osoitteessa www.posti.fi/muuttoilmoitus (Ulkoinen linkki)
 • Pystyt tunnistautumaan palveluun verkkopankkitunnuksilla tai mobiilitunnistuksella.

Ajoterveyteen liittyvät palvelun käytön edellytykset

Palvelun käyttö edellyttää joissakin tapauksissa ajoterveystietojen hakua Potilastiedon arkistosta. Tarkista alempaa, onko ajoterveystietojen haku sinulle pakollista vai vapaaehtoista.

Ajoterveystietojen haku edellyttää, että lääkäri on tallentanut tiedot Potilastiedon arkistoon lomakkeella Lääkärinlausunto ajokyvystä (F122). Lääkärinlausunto voi olla enintään 6 kuukautta vanha. Palvelu hakee suostumuksellasi tarvittavat ajoterveystiedot.

Jos ajoterveystietojen hakeminen on kohdallasi pakollista, mutta ajoterveystietosi eivät ole sähköisesti käytettävissä, et voi käyttää palvelua. Sinun tulee tällöin jättää ajokorttilupahakemus Traficomin palveluntuottajan Ajovarman palvelupisteeseen. Osoita Ajovarmassa ajoterveysvaatimusten täyttyminen lääkäriltä saamallasi paperisella lääkärinlausunnolla.