Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Yrityksen laskutusosoite ajoneuvoverotusta tai Oma asiointi-palvelua varten

Yritys voi ilmoittaa Traficomille laskutusosoitteen ajoneuvoverotusta tai Oma asiointi-palvelun tapahtumien laskutusta varten.

Ajoneuvoverotuksen laskutusosoite

Yritys voi tilata ajoneuvoverolipun verkkolaskuna tai ilmoittaa ajoneuvoverolipun toimittamiseen erillisen postiosoitteen. Muussa tapauksessa verolippu toimitetaan yrityksen liikenneasioiden rekisterissä olevaan osoitteeseen. 

Oma asiointi-palvelun tapahtumien verkkolaskuosoite

Yritys voi ottaa käyttöön Oma asiointi-palvelun tapahtumien verkkolaskutuksen lisäämällä yritykselle verkkolaskuosoitteen. Verkkolaskuosoite voidaan lisätä yhdelle toimipaikalle tai useammalle toimipaikalle.

Jos verkkolaskuosoite lisätään vain yhdelle toimipaikalle, yritykselle toimitetaan yksi verkkolasku, johon on koottu kuukauden maksulliset tapahtumat myös mahdollisten muiden toimipaikkojen osalta. Laskusta peritään laskutuslisä.

Jos verkkolaskuosoite lisätään useammalle toimipaikalle, yrityksen käyttäjät voivat valita tapahtuman maksun kohdennettavaksi mille tahansa yrityksen toimipaikoista. Verkkolasku lähetetään kuukausittain jokaiselle toimipaikalle, jolle on muodostunut laskutettavaa. Jokaisesta laskusta peritään erillinen laskutuslisä.

Verkkopankki- tai luottokortti säilyvät maksuvaihtoehtoina verkkolaskutuksen rinnalla.

Toimi näin:

1: Kirjaudu Oma asiointi-palveluun

Tunnistaudu palveluun henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Valitse yrityksen puolesta-asiointi.

Laskutustietojen muuttamista varten sinulla on oltava yrityksen edustamisoikeus tai Liikenteen toimijoiden tietojen ja lupien ylläpito-valtuus. Lue lisää: Liikenteen sähköiset palvelut ja Suomi.fi-valtuudet (Ulkoinen linkki)

2: Siirry Organisaation tiedot-välilehdelle lisäämään verkkolaskuosoite.

Verkkolaskuosoitteen tulee olla OVT-tunnus.

3: Vahvista antamasi tiedot.

Edellytykset

Huomioitavaa

  • Ajoneuvoveron muistutus lähetetään paperisena liikenneasioiden rekisterissä mainittuun osoitteeseen, poikkeuksena laskutussopimusasiakkaat, joille sekä koontilasku että muistutus lähetetään verkkolaskuna.
  • Jos yritys ei laskutusosoiteilmoituksessa ilmoita verkkolaskuosoitteen lisäksi erillistä laskutusosoitetta paperilaskuja varten, ajoneuvoveron muistutus lähetetään liikenneasioiden rekisterissä mainittuun osoitteeseen.

Vaihtoehtoiset asiointikanavat

  • Jos et voi käyttää sähköistä asiointipalvelua ajoneuvoverotuksen laskutusosoitteen lisäämiseksi, täytä ilmoituslomake (Ulkoinen linkki) ja lähetä se postitse osoitteeseen Liikenne- ja viestintävirasto Traficom  PL 320, 00059 TRAFICOM