Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Tuet vähäpäästöisen ajoneuvon hankintaan 1.1.2022 alkaen

Hankinta- ja muuntotukea voidaan myöntää vaihtoehtoisella käyttövoimalla toimivan ajoneuvon hankintaan sekä ajoneuvon vaihtoehtoisella käyttövoimalla toimivaksi muuttamiseen. Tukea voi hakea täyssähköautojen ja kuorma-autojen hankintatuen ja muuntotuen osalta ajalla 1.1.2022 – 31.3.2023 sekä pakettiautojen hankintatuen osalta ajalla 1.1.2022 – 31.12.2022.

LVMn tiedote: Hallitus esittää muutoksia vähäpäästöisten ajoneuvojen hankintatukien hakuaikoihin (Ulkoinen linkki) (19.9.2022)

Tukia voidaan myöntää niin kauan, kuin valtion talousarviossa avustuksen maksamista varten varattua määrärahaa on käytettävissä. Katso ajantasainen määrärahatilanne tämän sivun alaosasta.

Täyssähköautojen hankintatuki

Tukea voidaan myöntää kokonaiskustannuksiltaan enintään 50 000 euroa maksavan täyssähköauton hankintaan. Tukea voidaan myöntää yksityisille henkilöille.

Vuoden 2022 määrärahatilanne (5.10.2022)

Määrärahat ovat varattu loppuun sähköhenkilöautojen hankintatuen ja henkilöautojen muuntotukien osalta, eikä varaustilannetta enää päivitetä. Tukea voi kuitenkin edelleen hakea. Jos hakemuksia hylätään, tai hankintatukea ei jostain muusta syystä myönnetä määrärahavarauksien mukaisesti, määrärahaa voi vapautua yksittäisille jonossa oleville hakemuksille käytettäväksi. Varaustilannetta päivitetään, jos tuelle ohjataan lisämäärärahoja.

Tukimuoto

Tähän mennessä
varattu määräraha (%)

Sähköhenkilöautot ja muuntotuet 100 %
Kuorma-auto ja perävaunu (kaasu ja sähkö)17 %
Pakettiautot (kaasu ja sähkö)32 %