Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Ajoneuvoverolipun lähettäminen

Ajoneuvoverolippu lähetetään verovelvolliselle liikenneasioiden rekisteriin merkittyyn vakituiseen osoitteeseen, ellei muuta osoitetta tai lähetystapaa ole ilmoitettu Traficomille. 

Meneekö ajoneuvoverolippusi marraskuusta 2023 alkaen Suomi.fi-viesteihin?

Jos saat ajoneuvoverolipun vain paperisena ja sinulla on käytössä Suomi.fi viestit, saat 1.11.2023 alkaen ajoneuvoverolipun ainoastaan Suomi.fi-viesteihin. Lisätietoja: suomi.fi/viestit

Suomi.fi-viestien käyttäjänä saat usean eri viranomaisen postit paperipostin sijaan sähköisesti.

Kiitos sinulle, säästät luontoa ja julkisia menoja. 

Henkilöasiakkaiden ajoneuvoverolipun toimitustavat prioriteettijärjestyksessä:

  1. E-lasku
  2. OmaPosti
  3. Suomi.fi-viestit
  4. Paperituloste (sekä mahdollinen OmaPosti-kopio *)

*Jos olet saanut ajoneuvoverolippusi paperisena ja sen lisäksi siitä OmaPostiin toimitetun kopion, toimitetaan verolippu 1.11.2023 alkaen ainoastaan suomi.fi-viesteihin, jos sinulla on suomi.fi-viestit käytössä.

Henkilöasiakkaiden osoitteet automaattisesti väestötietojärjestelmästä

Henkilöasiakkaiden osoitteenmuutokset päivittyvät automaattisesti väestötietojärjestelmästä liikenneasioiden rekisteriin. 

Kätevimmin – ja varmasti oikeilla maksutiedoilla – hoidat ajoneuvoveron maksamisen tilaamalla verolipun e-laskuna verkkopankkiisi. (Ulkoinen linkki)

Yritysten ajoneuvoveroliput liikenneasioiden rekisterin osoitteisiin

Yrityksen ajoneuvoveroliput lähetetään liikenneasioiden rekisterin mukaiseen osoitteeseen. 

Yritys voi ilmoittaa ajoneuvoverolippuja varten verkkolaskuosoitteen tai laskutusosoitteen kirjepostille. (Ulkoinen linkki)

Jos yrityksellä on vähintään 10 verotettavaa ajoneuvoa, yritys voi hakea Traficomilta sopimusta kaikkien ajoneuvojen ajoneuvoverojen laskuttamisesta yhdellä kuukausittaisella verkkolaskulla.

Päivitetty