Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Ajoneuvoverolipun lähettäminen

Ajoneuvoverolippu lähetetään verovelvolliselle liikenneasioiden rekisteriin merkittyyn vakituiseen osoitteeseen, ellei muuta osoitetta tai lähetystapaa ole ilmoitettu Traficomille. 

Kätevimmin – ja varmasti oikeilla maksutiedoilla – hoidat ajoneuvoveron maksamisen tilaamalla verolipun e-laskuna verkkopankkiisi.

Yksityishenkilö

Yksityishenkilöiden osoitteenmuutokset päivittyvät automaattisesti väestörekisterin kautta. 

Muutto ulkomaille

Myös ulkomaiset osoitetiedot päivittyvät liikenneasioiden rekisteriin automaattisesti väestötietojärjestelmästä.

Jos olet ulkomaille muuton jälkeen edelleen Suomeen rekisteröidyn ajoneuvon verovelvollinen, kannattaa ajoneuvoverolippu tilata e-laskuna verkkopankkiin. E-laskuna saat ajoneuvoverolipun varmasti ajoissa oikeaan osoitteeseen, eikä ajoneuvo mene ajoneuvoveron maksamattomuuden vuoksi käyttökieltoon. 

Verolippu postitetaan ulkomaille, mikäli Maistraattiin on ilmoitettu vakituinen ulkomainen osoite, eikä muita voimassaolevia posti-taikka tilapäisiä osoitteita ole ilmoitettu.

Jos viet Suomeen rekisteröidyn ajoneuvon mukanasi ulkomaille, on ajoneuvo rekisteröitävä kohdemaahan ja poistettava Suomessa liikennekäytöstä. 

Kuolinpesä

Kuolinpesän osoitteenmuutos ei päivity automaattisesti Traficomin järjestelmiin.

Kuolinpesän osakas voi ilmoittaa osoitteenmuutoksen Traficomin rekisteröinnin neuvontaan.

Yritykset

Yritysten ajoneuvoveroliput lähetetään liikenneasioiden rekisterin mukaiseen osoitteeseen. 

Yritysten veroliput voidaan toimittaa myös verkkolaskuna tai erikseen ilmoitettuun laskutusosoitteeseen. (Ulkoinen linkki)

Jos yritykselläsi on vähintään 10 verotettavaa ajoneuvoa, voit tehdä Traficomin kanssa sopimuksen kaikkien ajoneuvojen laskuttamisesta yhdellä kuukausittaisella verkkolaskulla. (Ulkoinen linkki)