Ajoneuvoveron maksaminen

Ajoneuvoverolippu lähetetään sinulle postitse tai e-laskuna. Jos sinulla ei ole e-laskua niin kätevimmin – ja varmasti oikeilla maksutiedoilla – hoidat ajoneuvoveron maksamisen tilaamalla verolipun e-laskuna verkkopankkiisi.

Ajoneuvoverolipun eräpäivä on 42 päivän kuluttua verokauden alkamisesta. Mikäli verokauteen tulee muutoksia, eräpäivä pysyy samana. Maksa ajoneuvovero eräpäivään mennessä, jotta ajoneuvo ei mene käyttökieltoon. Tarkista myös, että käytät maksamisessa oikeaa viitenumeroa, jotta maksettu vero kohdistuu oikealle ajoneuvolle.

Huomioi, että myös edellisten haltijoiden tai omistajien erääntyneet ajoneuvoverot aiheuttavat ajoneuvolle käyttökiellon. Edellisen haltijan tai omistajan jo alkaneen ajoneuvoverokauden eräpäivä voi olla edessäpäin, jolloin ajoneuvovero erääntyy vasta kaupanteon jälkeen. Ostajan ei tulisi maksaa ajoneuvoveroa ennen kaupantekoa edellisen haltijan tai omistajan verolipun tiedoilla, koska veron määrä voi muuttua rekisteröinnin jälkeen. Jos kuitenkin maksat ajoneuvoveroa ennen kaupantekoa edellisen haltijan tai omistajan verolipun tiedoilla, huomioi, että mahdollista liikamaksua ei voida hyvittää automaattisesti sinulle.

Myynnin seurauksena ajoneuvon edelliselle verovelvolliselle (myyjälle) muodostuvassa muutoslipussa eräpäivä on sama kuin alkuperäisessä ajoneuvoverolipussa. Jos myyjä ei ole saanut muutoslippua alkuperäiseen eräpäivään mennessä, tulee hänen pyytää muutoslipun maksutietoja veroneuvonnasta, jotta veron voi maksaa eräpäivään mennessä.

Saat tietoa erääntyneestä tai pian erääntyvästä ajoneuvoverosta Traficomin sähköisistä palveluista (Ulkoinen linkki) 

Asiointipalvelun kautta maksettu ajoneuvovero näkyy maksettuna heti. Muilla maksutavoilla maksutiedon päivittyminen Traficomin järjestelmään voi kestää 1-3 pankkipäivää.

Omien ajoneuvojen ajoneuvoverot voit maksaa myös oma asiointi -palvelussa.

Muita ajoneuvoveron maksutapoja ovat suoramaksu, OmaPosti, käteismaksu tai yrityksen verkkolasku.