Autoilija-sovellus beta-testauksessa

Autoilija-sovelluksessa on käynnissä beta-testaus. Testaajien määrä on rajattu ja toistaiseksi emme ota uusia testaajia.

Autoilija-sovelluksen kehittäminen

Traficomin Autoilija-sovelluksen ja siihen kuuluvan mobiiliajokortin testaus alkoi joulukuussa 2017 iOS-käyttöjärjestelmän puhelimilla. Testausta laajennettiin vähitellen ja olemme saaneet runsaasti hyvää palautetta ja hyviä kehitysehdotuksia.

Kokemusten perusteella rakennamme parhaillaan mobiiliajokorttia vastaamaan entistä paremmin tulevaisuuden tarpeita. Keskitymme uudistuvan Autoilija-sovelluksen rakentamiseen, minkä vuoksi nykyisessä sovellusversiossa voi esiintyä yhteensopivuusongelmia uusilla käyttöjärjestelmillä (esim. Android 10). Kerromme loppuvuoden aikana tarkemmin, milloin uusi Autoilija-sovellus on tulossa kaikkien saataville. 

Kuka voi ladata Autoilija-sovelluksen? 

Autoilija-sovelluksen voi ladata, jos puhelimen käyttöjärjestelmä on Android 7.0 tai uudempi ja sovelluksen käyttöönottaja on täyttänyt 15 vuotta. Kun sovellus otetaan käyttöön, pitää tehdä vahva sähköinen tunnistautuminen mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksilla. 

Jotta Autoilijan mobiiliajokortti näkyy: 

  • pitää olla voimassa oleva suomalainen ajokortti 
  • ajokorttia varten pitää olla käytettävissä sähköisessä muodossa oleva valokuva passi- tai ajokorttirekisterissä. Valokuva löytyy, jos olet toimittanut valokuvan ajokorttia varten vuonna 2013 tai sen jälkeen, tai sinulla on voimassa oleva passi tai henkilökortti. 

Ilman mobiiliajokorttia sovelluksesta näkyy omien ajoneuvojen tiedot. 

Testaaja, toimi näin

1: Tunnistaudu

Mobiiliajokorttia ja omien ajoneuvojen listaa varten sinun pitää tehdä vahva sähköinen tunnistautuminen mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksilla.

2: Luo PIN-koodi

PIN-koodi suojaa tietojasi. PIN-koodilla saat sovelluksen tiedot myös nopeasti auki. Voit halutessasi käyttää avaamiseen puhelimesi biometristä tunnistusta eli sormenjälkeä.

3: Käytä

Mobiiliajokortti on tarkoitettu samoihin käyttötarkoituksiin kuin muovikorttikin. Sillä pystyy kätevästi osoittamaan ajo-oikeuden, iän tai henkilötiedot erilaisissa asiointitilanteissa.

Omien ajoneuvojesi tiedot ovat aina ulottuvillasi, joten voit tarkastaa kätevästi esim. ajoneuvosi katsastusajan tai ajoneuvoverotiedot missä ja milloin vain.

Asiakaspalvelu

Käytä ensisijaisesti Autoilija-sovelluksesta löytyvää Anna palautetta -toimintoa.

Puhelinpalvelu 029 534 5113 (arkisin 8 - 16.15)

Sähköinen yhteydenotto
Täytä lomakkeeseen ainakin seuraavat tiedot: puhelinmalli, käytössä oleva Android-versio, kuvaus ongelmasta.