Mobiiliajokortti - ilmainen lisäpalvelu perinteisen ajokortin rinnalle

Mobiiliajokortilla voit osoittaa ajo-oikeutesi, ikäsi ja henkilötietosi luotettavasti ja turvallisesti. Mobiiliajokortti ei korvaa perinteistä ajokorttia vaan tulee sen rinnalle.

Mobiiliajokortti hyväksytään liikenteessä fyysisen ajokortin tavoin. Mobiiliajokortti käy toistaiseksi vain Manner-Suomessa.

Missä voit käyttää mobiiliajokorttia?

Mobiiliajokortti on tarkoitettu samoihin käyttötarkoituksiin kuin perinteinen ajokortti. Käyttöpaikat lisääntyvät jatkuvasti. Perinteisen ajokortin tavoin, eri palveluntarjoajat päättävät itse hyväksytäänkö mobiiliajokortti asioinnissa. Mobiiliajokorttia kannattaakin hyödyntää aina, kun siihen on mahdollisuus.

Mobiiliajokortti on turvallinen

Mobiiliajokortin tiedot haetaan suoraan viranomaisrekisteristä.

Autoilijalla voi luoda QR-koodeja, joiden avulla mobiiliajokortin tiedot tarkistetaan suoraan viranomaisrekisteristä. Autoilijan QR-koodeja voidaan lukea puhelimella, jolle on ladatulla Autoilija-sovellus. QR-koodin voi lukea, vaikkei ole tunnistautuneena Autoilijaan.

QR-koodin avulla voidaan myös rajata näytettäviä tietoja. Esimerkiksi ikätarkastuksessa näytetään vain ikä - ei ajo-oikeustietoja tai henkilötunnusta.

Mobiiliajokortissa on myös erilaisia visuaalisia elementtejä. Aidossa mobiiliajokortissa ovat ainakin mm. animoitu taustakuvio, joka muuttuu näyttöä kosketettaessa sekä puhelimen liikkeeseen reagoivat hologrammimaiset kuviot.