Mobiiliajokortti yrityksissä

Tarkastatko mobiiliajokortin avulla asiakkaan ajo-oikeustietoja, ikää tai henkilöllisyyttä? Tai onko sinulla ja yritykselläsi sovellukseen liittyviä kysymyksiä?

Mobiiliajokortin tarkastaminen

Mobiiliajokortti on tarkoitettu samoihin käyttötarkoituksiin kuin muovikorttikin. Sillä pystyy kätevästi osoittamaan ajo-oikeuden, iän tai henkilötiedot erilaisissa asiointitilanteissa. QR-koodin ja erilaisten visuaalisten turvaelementtien avulla voidaan helposti varmistaa, että sovellus on aito ja siinä esitettävät tiedot ovat oikein.

Miten mobiiliajokortti tarkastetaan?

Miten tulee toimia, jos epäilet väärennöstä?

Mobiiliajokortti on viranomaisen virallinen asiakirja, eikä sitä saa kopioida tai muuttaa millään tavalla. Pelkästään mobiiliajokortin kopioiminen täyttää väärennösrikoksen tunnusmerkistön. Väärennöksestä tai sen yrityksestä tehdään aina rikosilmoitus. Myös väärennöksen hallussapito on rangaistava teko.

Jos epäilet väärennöstä, toimi näin:

  1. Varmista aitous - tarkasta QR-koodilla
  2. Tee rikosilmoitus
  3. Kerro havaintosi Traficomin asiakaspalveluun.

Kysy ja anna palautetta

Jos yritykselläsi on kysyttävää tai palautetta Autoilijasta ja sen eri osista, voit lähettää viestin alla olevalla lomakkeella. Käsittelemme viestit saapumisjärjestyksessä ja olemme tarvittaessa teihin yhteydessä