Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Yleistä rekisterikilvistä

Traficom vastaa ajoneuvojen rekisteröinnistä Suomessa ja valmistuttaa viralliset rekisterikilvet. Tällä hetkellä valmistetaan kaikkiaan 28 erilaista kilpityyppiä, joiden lisäksi liikenteessä voit nähdä vanhoja kilpiä. Puolustusvoimien ajoneuvoilla ja Ahvenmaalle rekisteröidyillä ajoneuvoilla on omat kilpensä. 

Ajoneuvolle annetaan ensirekisteröinnin yhteydessä automaattisesti EU-kilpi seuraavana vapaalla olevalla rekisteritunnuksella. Halutessasi voit hakea ajoneuvolle haluamallasi tunnuksella varustetun erityiskilven . Voit erikseen pyytää ajoneuvoosi EU-kilpien sijasta myös vanhanmallisia kilpiä. Voit vaihtaa ajoneuvosi EU-kilvet vanhanmallisiin kilpiin rekisteröintejä tekevällä katsastustoimipaikalla. 

Jos ajoneuvoosi ei mahdu pitkä rekisterikilpi, katsastajan tulee todeta asia ja merkitä tieto ajoneuvon teknisiin tietoihin. Kun tieto on lisätty liikenneasioiden rekisteriin, ajoneuvolle voi tilata pienen valkopohjaisen kilven rekisteröintejä tekevällä katsastustoimipaikalla.

Ajoneuvolla on ajoneuvoluokasta riippuen yksi tai kaksi kilpeä. Voit hakea ajoneuvolle tarvittaessa lisäkilpeä, jos esimerkiksi pyöränkuljetusteline peittää ajoneuvon alkuperäisen kilven. 

Päivitetty