Lähdetään liikkeelle hyvän asian puolesta

Ilmastoviestinnän ohjausryhmän (2019) mukaan jopa 80% suomalaisista pitää ilmastonmuutoksen hillitsemistä kiireellisenä.

Sitran tutkimuksen mukaan keskeisimpiä motivaatiotekijöitä suomalaisten kuluttamiselle ovat esimerkiksi tarve ja käytännöllisyys sekä pitkäaikaisuus ja kestävyys sekä ajansäästö. Ruokahävikki, tavaroiden hankkiminen ja eläinperäisten tuotteiden osuus ruokavaliossa ovat esimerkkejä asioista, joihin on ryhdytty kiinnittämään enemmän huomiota. Energiaratkaisuissa pyritään joustamaan mahdollisuuksien mukaan.

Liikkumisessa suomalaisille on tutkimusten mukaan tärkeintä turvallisuus, sujuvuus, helppous ja edullisuus. Vaihtoehtoisissa käyttövoimissa on potentiaalia, positiiviset asenteet joukkoliikennettä kohtaan ovat nousussa.

Mitä jos tekisimme yhdessä valinnan, joka olisi ilmaston kannalta ihanteellisin ja hyödyttäisi meitä jokaista ihan yksilötasollakin? Valitaan aina silloin tällöin liikkumismuodoksi kävely tai pyöräily.

Koetaan yhdessä liikkeen hurma, heti seuraavalla kauppareissulla tai vierailulla kavereiden luo. Arkiliikunta on mainio keino pitää aivot nuorina. Kävellen ja pyöräillen pääset myös tutustumaan niin itseesi kuin ympäristöösi aivan uudella tavalla.