Suunnitteletko?

Maanrakennus- tai muun vastaavan projektin suunnitteluvaiheessa tulee selvittää kohteeseen mahdollisesti sijoitettujen maanalaisten kaapelien ja putkien sijainti. Huolellisen suunnittelun avulla voidaan vähentää kaivutyössä tapahtuvia vahinkoja. Suunnitteluvaiheessa todettujen kaapeleiden tai putkien sijainti voi vaikuttaa myös lopullisen suunnitelman toteutukseen.

Sijaintitietopalvelu on valtakunnallinen, korkean tietoturvan 24/7-verkkopalvelu, jossa voit helposti ja maksuttomasti tehdä itse maanalaisten kaapeleiden ja putkien sekä myös ilmajohtojen sijaintiselvityksen. Palveluun kirjaudut Suomi.fi-tunnistuksella. Palveluun kerran tehtävän rekisteröitymisen ja sijaintiselvityskohtaisen suunnittelukohteen perustietojen syöttämisen jälkeen voit tehdä tietopyynnön piirtämällä suunnittelualueen palvelun karttapohjalle palvelun piirtotyökaluilla.

Vastauksena tietopyyntösi saat palvelusta tiedot ja kartat mahdollisista suunnittelualueen kaapeleista, putkista ja ilmajohdoista sekä ohjeet työskentelystä näiden läheisyydessä.

 

Sijaintitietopalvelun karttapiirrosmerkit