Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Kiinteän televerkon tilaajayhteyksien hinnat

Vertailu koskee huomattavan markkinavoiman (HMV) teleyritysten tilaajayhteyksien hintoja. Vertailussa ovat mukana tilaajayhteyden asennus- ja kuukausimaksut. Tiedot kerätään teleyritysten julkisilta nettisivuilta kerran vuodessa.

Tilaajayhteys on se televerkon osa, jota käytetään puhe- ja laajakaistaliittymien tarjoamiseksi loppuasiakkaalle. Teleyritys, jolla ei ole omia tilaajayhteyksiä jollakin alueella, voi vuokrata tilaajayhteyden alueella toimivalta teleyritykseltä, jolloin sen on mahdollista tarjota alueen loppuasiakkaille laajakaista- ja puhelupalveluita.

Tilaajayhteyksien vuokraaminen voi olla sekä markkinaehtoista että säänneltyä. Tilaajayhteys voi olla toteutettu joko metallijohtimilla tai valokuidulla.

Taulukossa olevat hinnat on laskettu 2,5 kilometrin pituiselle tilaajayhteydelle. Hinnat ovat verottomia. Traficom ei vastaa hintatietojen oikeellisuudesta. Ajantasaiset tiedot hinnoista voi tarkistaa teleyrityksiltä.

Tilaajayhteyksien hintataulukko

 

Poiketen aiemmista tilastoista toukokuusta 2013 lähtien tunnusluvut on laskettu kaikkien alueellisten hintojen sijasta yritysten keskimääräisistä hinnoista. Valokuitutilaajayhteyden hintana on lokakuusta 2014 lähtien käytetty yhden kuidun hintaa. Niillä yrityksillä, joilla ei ole hinnastossaan yhden kuidun hintaa, on käytetty hintana kuituparin hintaa.

Lisätietoja: tilastot(a)traficom.fi