Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Kiinteän verkon laajakaistaliittymien vähittäishinnat

Tilasto sisältää alueellisia tietoja erilaisten laajakaistaliittymien kuluttajahinnoista. Tiedot kerätään teleyritysten julkisilta nettisivuilta kolme kertaa vuodessa.

Tiedot kerätään teleyritysten internet-sivustoilta ja ne edustavat siten julkisia hinnastoja. Nopeusluokalla tarkoitetaan liittymän suurinta mahdollista latausnopeutta eli markkinoinnissa ilmoitettavaa tiedonsiirtonopeuden maksiminopeutta (vaihteluvälin ylärajaa). Hintatiedot kuvastavat kunkin teleyrityksen eri nopeusluokkien edullisimpia hintoja kunnittain. Esimerkiksi, jos teleyrityksellä on tarjous 100 Mbit/s liittymästä, joka on edullisempi kuin 30 Mbit/s liittymä, 30 Mbit/s liittymän hintaa edustaa tilastossa 100 Mbit/s tarjoushinta.

Hinnat on kerätty 173 eri kunnan alueelta ja mukana on 35 suurimman teleyrityksen hinnastot. Keskiarvot on painotettu teleyritysten laajakaistaliittymien saatavuudella. Esimerkiksi laajalla alueella liittymiä tarjoavan teleyrityksen hinnalla Rovaniemessä on moninkertainen painoarvo verrattuna teleyrityksen hintaan Inarissa.

Hintoja ei ole kerätty joka kunnan alueelta, mutta esitetyt keskiarvohinnat ovat kattavia. Ne edustavat kaikkiaan 90 % kaikkien teleyritysten tarjoamien kiinteiden liittymien laajakaistahinnoista.

Lisätietoja: tilastot(a)traficom.fi