Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Liikennelupatilastot

Liikennelupa on tieliikenteen kuljetusyrityksille myönnettävä alalletulolupa eli lupa, jonka nojalla yritys saa harjoittaa ammattimaista henkilöiden tai tavaran kuljettamista. Liikennelupia ovat tavaraliikenne-, henkilöliikenne- ja taksiliikenneluvat. Liikenneluvan hakemisen ohella taksi- ja tavaraliikenteen harjoittajaksi on tietyin edellytyksin mahdollista myös ilmoittautua.

Traficomin liikennelupatilastot sisältävät kuukausittain julkaistavat tiedot uusista lupahakemuksista ja myönnetyistä liikenneluvista, taksi- ja tavaraliikenteen ilmoittautumisista sekä peruutetuista luvista ja hylätyistä lupahakemuksista. Lisäksi julkaistaan tietoja haetuista ja myönnetyistä taksinkuljettajan ajoluvista. 
Liikennelupien neljännesvuositilastot sisältävät tietoja voimassa olevista liikenneluvista ja liikenneluvanhaltijoista.

Huomautus: Traficomin vastaanottamat liikennelupahakemukset sisältävät paitsi uuden luvan hakemuksia, myös peruutuspyyntöjä ja muutoshakemuksia. Liikennelupien peruutuspyyntöjä saapuu etenkin loppuvuodesta, mikä kasvattaa liikennelupahakemusten määrää ja pienentää myönnettyjen lupien määrää joulukuun tilastoissa.

Vanhemmat tilastot

Tilaston kuvaus