Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Liikennelupatilastot

Liikennelupa on tieliikenteen kuljetusyrityksille myönnettävä alalletulolupa eli lupa, jonka nojalla yritys saa harjoittaa ammattimaista henkilöiden tai tavaran kuljettamista. Liikennelupia ovat tavaraliikenne-, henkilöliikenne- ja taksiliikenneluvat. Liikenneluvan hakemisen ohella taksi- ja tavaraliikenteen harjoittajaksi on tietyin edellytyksin mahdollista myös ilmoittautua.

Traficomin liikennelupatilastot sisältävät kuukausittain julkaistavat tiedot uusista lupahakemuksista ja myönnetyistä liikenneluvista, taksi- ja tavaraliikenteen ilmoittautumisista sekä peruutetuista luvista ja hylätyistä lupahakemuksista. Lisäksi julkaistaan tietoja haetuista ja myönnetyistä taksinkuljettajan ajoluvista. 
Liikennelupien neljännesvuositilastot sisältävät tietoja voimassa olevista liikenneluvista ja liikenneluvanhaltijoista.

Huomautus: Traficomin vastaanottamat liikennelupahakemukset sisältävät paitsi uuden luvan hakemuksia, myös peruutuspyyntöjä ja muutoshakemuksia. Liikennelupien peruutuspyyntöjä saapuu etenkin loppuvuodesta, mikä kasvattaa liikennelupahakemusten määrää ja pienentää myönnettyjen lupien määrää joulukuun tilastoissa.

Huomautus: Kesäkuun 2021 liikennelupatilastot päivitetään viikolla 31.

Vanhemmat tilastot

Tilaston kuvaus