Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Puhelinpalvelujen käyttömäärät

Tilasto sisältää kotitalous- ja yritysasiakkaiden liittymistä soitetut puhelut ja niistä lähetetyt viestit. Tiedot kerätään teleyrityksiltä kahdesti vuodessa.

Kiinteän ja matkaviestinverkon käyttömäärät on ilmoitettu tilastossa yhteenlaskettuna sekä erikseen. Kotitalousasiakkaiksi lasketaan kaikki liittymät, joiden maksaja on yksityishenkilö (henkilötunnus). Yritysasiakkaiksi lasketaan kaikki liittymät, joiden maksaja on yritys (y-tunnus).

Kiinteän verkon liittymistä soitettujen puhelujen kappale- ja minuuttimäärät sisältävät paikallis-, kauko- ja ulkomaanpuhelut, puhelut palvelu- ja ilmaisnumeroihin ja valtakunnallisiin yritysnumeroihin sekä matkaviestinliittymiin.

Matkaviestinverkon kappale- ja minuuttimääriin lasketaan kaikki kotimaisista matkaviestinverkoista soitetut puhelut pois lukien loppuasiakkaiden ulkomaisilla liittymillä soittamat (roaming) puheluminuutit.

Keskimääräinen puhelun kesto on laskettu jakamalla puolenvuoden aikana soitettujen puhelujen minuuttimäärä vastaavalla puhelujen määrällä.

Tekstiviestien kappalemäärään lasketaan kaikki kotimaisista matkaviestinverkoista lähetetyt tekstiviestit (SMS) pois lukien loppuasiakkaiden ulkomaisilla liittymillä lähettämät (roaming) viestit.

Lisätietoja: tilastot(a)traficom.fi