Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Teletoiminnan investoinnit

Tilasto sisältää Suomessa toimivien teleyritysten investoinnit kiinteän verkon toimintaan, matkaviestinverkon toimintaan sekä tv- ja radiotoimintaan. Tiedot kerätään teleyrityksiltä kerran vuodessa.

Investoinnit ilmoitetaan bruttona euroissa ja ne sisältävät myös esim. kiinteistöt, ajoneuvot ja toimistolaitteet jotka tukevat jokaisen alakategorian liiketoimintaa. Valokuituinvestoinnit, myös tukiasemakuidut, luetaan kaikki kiinteään verkkoon.

Jos ei ole selvää, kuuluuko investointi (esim. laitetila) kiinteään verkkoon vai matkaviestinverkkoon, se luetaan kiinteään verkkoon. Investoinnit sisältävät investoidut laajakaistatuet.

Teletoiminnan investointiaste eli teletoiminnan kokonaisinvestointien suhde teletoimialan kokonaisliikevaihtoon prosenttiosuutena, vastaavat tiedot on eriteltyinä myös kiinteästä ja matkaviestinverkosta sekä TV- ja radiotoiminnasta.

Alla olevat kuviot perustuvat ainoastaan teleyritysten aineellisiin investointeihin. Tiedot teletoiminnan investointien kokonaismäärästä löytyvät viestintäpalvelujen tilastotaulukosta.

Lisätietoja: tilastot(a)traficom.fi