Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Tieliikenteen vastuullisuusmalli kuljetusyritykselle ja kuljetusten tilaajalle

oransii bussi ja valkoinen rekka kohtaavat tiellä

Mitä on vastuullisuus tieliikenteen kuljetuksissa?

Vastuullinen kuljetustoiminta on taloudellisesti, sosiaalisesti ja ympäristön näkökulmasta kestävää liiketoimintaa, kuten muukin vastuullinen yritystoiminta. Se ottaa huomioon yrityksen toimintaympäristöön kohdistuvia vaikutuksia lain vaatimuksia pidemmälle. Tiekuljetusyritysten vastuullisuusmalli on Traficomin yhdessä kuljetusalan ja sen sidosryhmien kanssa kehittämä määritelmä sille, mitä vastuullisuus on tiekuljetustoiminnassa. Se soveltuu sekä tavara- että henkilöliikenteen kuljetusyrityksille ja kuljetusten tilaajille.
bussikuski tervehtii vastaantulevaan rekkaa

Tiekuljetusyritys – näin hyödynnät vastuullisuusmallia

Järjestelmällisesti johdettu yritys menestyy. Vastuullisuusmallin avulla voi arvioida, täyttyvätkö vastuullisen kuljetusyrityksen vähimmäisedellytykset ja samalla tunnistaa kehitysmahdollisuuksia. Kun edellytykset täyttyvät, yritys voi saada käyttöönsä kuljetusyrityksen vastuullisuustodistuksen.
naiskuljettaja istuu punaisen rekan rapulla

Kuljetusten tilaaja – näin hyödynnät vastuullisuusmallia

Kuljetukset ovat osa vastuullista toimitusketjua. Vastuullisuusmallin avulla kuljetusten tilaaja voi tunnistaa vastuulliset kuljetuspalvelun tuottajat ja ulottaa vastuullisuusajattelun myös kuljetuksiin.
mies ja nainen tutkivat tilausta, kuorma-autoja takana

Yritykset, joilla on voimassa oleva kuljetusyrityksen vastuullisuustodistus

Traficom valvoo kuljetusyrityksen vastuullisuustodistuksen edellytysten täyttymistä. Yritykset, joilla on voimassa oleva kuljetusyrityksen vastuullisuustodistus, ovat nähtäville vastuullisuusmallin verkkopalvelussa.
rekka ja oranssi bussi  moottoritiellä

Vastuullisuuden nykytila kaupallisessa tieliikenteessä

rekkoja ja henkilöautoja moottoritiellä
Traficom edistää tiekuljetusten vastuullisuutta tutkimustiedon avulla. Kaupallisen tieliikenteen vastuullisuuden nykytilaan liittyen on tehty kaksi tutkimusta, joista ensimmäinen kohdistui kuljetusyrityksiin (2017) ja toinen kuljetusten hankintoihin (2019).

Ota yhteyttä

vastuullinen kuljetusyritys -tunnus
Ota yhteyttä vastuullisuusmalli@traficom.fi, jos sinulla on vastuullisuusmalliin liittyviä kysymyksiä, kommentteja tai ideoita. Viedään kuljetusalan vastuullisuutta yhdessä eteenpäin!