Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Tiekuljetusyritys – näin hyödynnät vastuullisuusmallia

Tavara- ja henkilöliikenteen kuljetusyritykset voivat hyödyntää vastuullisuusmallin osa-alueita ja vähimmäisedellytyksiä tarkistuslistan tapaan kokonaisuutena, tai itselleen soveltuvin osin kuljetuspalvelujen vastuullisuuden arvioinnissa ja vuoropuhelussa kuljetusten tilaajien kanssa. Vähimmäisedellytykset täyttävä kuljetusyritys saa käyttöönsä kuljetusyrityksen vastuullisuustodistuksen.

Näin hyödynnät vastuullisuusmallia

2: Hae kuljetusyrityksen vastuullisuustodistusta

Kun vastuullisuusmallin vähimmäisedellytykset täyttyvät, hae täältä kuljetusyrityksen vastuullisuustodistusta . Edellytysten täyttyminen tarkastetaan Traficomissa ja hakemukseen pyydetään tarvittaessa lisätietoja. Kun saat vastuullisuustodistuksen, saat käyttöösi myös vastuullinen kuljetusyritys -tunnuksen. Traficom valvoo vastuullisuustodistuksen edellytysten toteutumista sen voimassa olon aikana. Yritykset, joilla on voimassa oleva vastuullisuustodistus ovat nähtävillä vastuullisuusmallin verkkosivuilla. Verkkosivuilta ja todistuksesta ilmenee, koskeeko todistus myös alihankintaverkostoa.

3: Hyödynnä vastuullisuustodistusta ja kehitä toimintaa

Kuljetusyrityksen vastuullisuustodistuksen (Ulkoinen linkki)avulla voit osoittaa vastuullisuuden asiakkaillesi. Vastuullisessa toiminnassa keskeistä on jatkuva parantaminen järjestelmällisen johtamisen keinoin. Vastuullisuusmallia hyödyntämällä voit tunnistaa toiminnassa kehitystarpeita ja löytää niille tarvittavia toimenpiteitä.