Finn rörelsens tjusning!

Jogging till jobbet, promenad till posten eller dans till dagis? Shopping med sparkcykeln, ta cykeln på citytur eller flanera till fabriken? Vart du än är på väg, lägg till lite motion i vardagen – helt för skojs skull. Vardagsmotion är inte bara skoj, utan också härligt säkert och helt enkelt hälsosamt – och är dessutom bra för vår planet. I kampanjen Finn rörelsens tjusning uppmuntrar vi finländare att röra sig allt mer aktivt, särskilt i vardagen. Vardagsmotion är ett bra sätt att ta hand om både sin egen hälsa och klimatet. Det lönar sig att dra nytta av vardagens små möjligheter till motion, eftersom redan en halv timme om dagen för med sig klara fördelar.
Nainen kori kädessä seisomassa sähköpyörän vieressä

Tävling! Vi letar efter Finlands mest förtjusande vardagsrutter!

Finns det något promenad- eller cykelstråk i din vardag som får ditt hjärta att bulta? Dela med dig av dina upplevelser och uppmuntra andra att bekanta sig med sin närmiljö mera aktivt. Ta en bild på en plats invid din rutt och dela den på Instagram med hashtaggen #liikkeenhurmaa (#rörelsenstjusning) – kom också ihåg att tagga @traficom_finland. Varje vecka belönar vi de två bästa bilderna med en ryggsäck av märket Rains som tål höstregnet. Du kan också titta på påverkarnas bildskörd på Instagram under hashtaggen #liikkeenhurmaa (#rörelsenstjusning). Låt dig inspireras!
Sähköpotkulauta ja käyttäjän kädet

Kampanjen Rörelsens tjusning boostar ditt evenemang!

Eftersom vi vill främja tjusningen i rörelse runt om i Finland utmanar vi kommunerna att utnyttja kampanjens visuella profil i marknadsföringen av och en hjärtsymbol vid vandrings- och cykelevenemang i ditt samhälle som belyser vardagens träning. Du kan antingen använda hela profilen eller enskilda element, såsom hjärtlogon Rörelsens tjusning, som finns bland kampanjmaterialet. Material och förfrågningar: viestinta@traficom.fi

Bekanta dig med webbinarieserien Kävely ja pyöräily nosteessa (Promenader och cykling på uppsving)

Webbinarieserien innehåller mycket nyttig, rolig och konkret information: information om hållbara sätt att röra på sig och om höstens många tävlingar och kampanjer som främjar promenader och cykling. Dessutom finner du exempel på evenemang och jippon med låg tröskel som tilltalar kommuninvånarna samt information om högklassiga infrastrukturprojekt för gång- och cykeltrafiken.