Faktureringsadress för fordonsbeskattning eller fakturering av händelser i tjänsten Mina ärenden

Ett företag kan anmäla en faktureringsadress till Traficom för fordonsbeskattning eller fakturering av händelser i tjänsten Mina ärenden. Anmälan görs av den person vid företaget som fått Suomi.fi-fullmakt.

Faktureringsadress för fordonsbeskattning

Ett företag kan beställa debetsedeln för fordonsskatt som nätfaktura eller anmäla en separat postadress för leverans av debetsedeln. Annars skickas debetsedeln till den adress som finns antecknad i trafik- och transportregistret.

Nätfaktureringsadress för händelser i tjänsten Mina ärenden

Ett företag kan börja använda nätfakturering av händelser i tjänsten Mina ärenden genom att lägga till en nätfaktureringsadress för företaget. En nätfaktureringsadress kan läggas till för ett eller flera verksamhetsställen.

Om en nätfaktureringsadress läggs till endast för ett verksamhetsställe, skickas företaget en nätfaktura som är en sammanställning av månadens avgiftsbelagda händelser inklusive händelser för eventuella andra verksamhetsställen. Ett faktureringstillägg tas ut för fakturan.

Om nätfaktureringsadress läggs till för flera verksamhetsställen, kan företagets användare välja att rikta avgiften för en händelse till vilket som helst av företagets verksamhetsställen. Varje månad skickas nätfakturor till alla verksamhetsställen för vilka fakturerbara händelser har skapats. För varje faktura tas ut ett separat faktureringstillägg.

Betalning via nätbanken eller kreditkort finns kvar som betalningsalternativ parallellt med nätfakturering.

Gör så här

1: Logga in i tjänsten Mina ärenden

Identifiera dig med personliga nätbankskoder, mobilcertifikat eller certifikatkort. Välj att uträtta ärenden för ett företags räkning.

För att du ska kunna ändra faktureringsuppgifterna behöver du ha rätten att representera företaget eller fullmakten ”Upprätthållande av transportaktörernas uppgifter och tillstånd”. Läs mer: E-tjänster för trafik och Suomi.fi-fullmakter (Extern länk)

2: Gå till fliken Organisationens uppgifter för att lägga till en nätfaktureringsadress.

Nätfaktureringsadressen ska vara ett EDI-signum.

3: Bekräfta uppgifterna.

Förutsättningar

Observera

  • En påminnelse om fordonsskatten skickas som vanlig post till den adress som finns i trafik- och transportregistret. Ett undantag är kunder med faktureringsavtal till vilka både samlingsfakturan och påminnelsen skickas som nätfaktura.
  • Om företaget inte anger någon separat faktureringsadress för pappersfakturor utöver nätfaktureringsadressen i anmälan om faktureringsadress, skickas påminnelsen om fordonsskatt till den adress som anges i trafik- och transportregistret.

Andra servicekanaler