Valikko

Tietoa pelastusliivien osista ja lisävarusteista

Haararemmi

Haararemmi on erittäin tärkeä varuste, se takaa että liivi pysyy oikealla korkeudella ja että vedessä uupunut ihminen ei vajoa liian alas liiveissään. Kaikissa vanhoissa paukkuliiveissä haararemmiä ei ole vakiovarusteena, mutta niitä myydään irrallisena ja sen asentaminen ja käyttäminen on suositeltavaa.

Valo

Pelastusliiveihin voi ostaa lisävarusteena automaattisesti syttyvän valon. Heijastimien ohella valo helpottaa merkittävästi veden varaan joutuneen henkilön löytymistä pimeässä.

Turvavaljas

Etenkin purjehtijat suosivat liivejä, jotta toimivat myös turvavaljaina ja joilla voi kiinnittää itsensä veneeseen "elämänlangan" välityksellä. Turvavaljaan avulla henkilö pysyy kiinni veneessä vaikka sattuisi horjahtamaan kannelta veteen. Nämä ovat suositeltavia käyttää purjeveneen kannella liikuttaessa, avomerellä ja etenkin pimeän aikaan. Myös lasten liiveissä turvavaljas on hyödyllinen lisävaruste.

Pärskesuoja

Pärskesuoja on läpinäkyvä huppu, joka asetetaan paukkuliivin päälle suojaamaan hengitysteitä päälle roiskuvalta vedeltä ja päälle murtuvilta aalloilta. Roiskesuojat ovat pakollisia varusteita joissakin avomeri purjehduskilpailuissa, mutta niiden hankkimista voi harkita myös omien vesilläliikkumistarpeiden mukaisesti.

Henkilökohtaiset paikantimet

Liiveihin saa asennettua myös elektronisesti toimivia ”MOB hälyttimiä”, jotka helpottavat mereen pudonneen henkilön paikantamista ja myös näiden hankkimista kannattaa harkita omien vesilläliikkumistarpeiden mukaisesti.

Päivitetty