Oletko kaivamassa?

Ennen maanrakennustyöhön ryhtymistä on kaivajan selvitettävä kaivualueelle mahdollisesti sijoitettujen maanalaisten kaapelien ja putkien sijainti (laki sähköisen viestinnän palveluista, 241 § ja sähkömarkkinalaki, 110 §).

Sijaintitietopalvelu on valtakunnallinen, korkean tietoturvan 24/7-verkkopalvelu, jossa voit helposti ja maksuttomasti tehdä itse maanalaisten kaapeleiden ja putkien sekä myös ilmajohtojen sijaintiselvityksen. Palveluun kirjaudut Suomi.fi-tunnistuksella. Palveluun kerran tehtävän rekisteröitymisen ja sijaintiselvityskohtaisen kaivukohteen perustietojen syöttämisen jälkeen voit tehdä tietopyynnön piirtämällä kaivualueen palvelun karttapohjalle palvelun piirtotyökaluilla.

Vastauksena tietopyyntösi saat palvelusta tiedot ja kartat kaivualueen mahdollisista kaapeleista, putkista ja ilmajohdoista sekä ohjeet työskentelystä näiden läheisyydessä. Kaivukohteeseen tilataan maastonäyttö, jos verkkotoimija on niin määritellyt. Maastonäytössä näyttäjä tulee paikan päälle kaivajan kanssa yhdessä sovittuna ajankohtana näyttämään kaivualueella sijaitsevien kaapelien ja putkien sijainnit.

Sijaintitietopalvelun karttapiirrosmerkit