Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Traficom myöntää kansainväliset henkilöliikenteen kuljetusluvat tieliikenteeseen. Kuljetuksiin tarvittavat kansainväliset kuljetusluvat vaihtelevat kohdemaasta ja kuljetuksen tyypistä riippuen. Henkilöliikenteen osalta sekä EU:n, ETA:n ja Sveitsin alueille että näiden ulkopuolelle tarvitaan yhteisön henkilöliikenneluvan lisäksi kuljetuskirja, jos kyseessä on satunnainen liikennöinti. Venäjälle ja Ukrainaan suuntautuviin kuljetuksiin on haettavissa satunnaisen henkilöliikenteen noutolupia.

Toimi näin:

2

Tarvittavat liitteet

Satunnaisen henkilöliikenteen kansainvälisten kuljetuslupien hakemiseksi et tarvitse liitteitä. Traficom tarkastaa hakemuksen käsittelyn yhteydessä henkilöliikenneluvan tiedot liikenneluparekisteristä.

3

Hae kuljetuslupia

Täytä hakemus ja toimita se Traficomin kirjaamoon kirjaamo@traficom.fi tai vaihtoehtoisesti postitse Liikenne- ja viestintävirasto, PL 320, 00059 TRAFICOM.

Kuljetusluvat myönnetään noin viikon kuluessa hakemuksen vireille tulosta.

4

Lupien toimitus

Saat luvat hakemukselle kirjaamallasi toimitustavalla eli joko postitse tai noutamalla ne Traficomin toimipisteestä. Kansainvälisiä kuljetuslupia myönnetään kahdessa Traficomin toimipisteessä: Helsingissä ja Lappeenrannassa.