Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Ota arjen tavaksi kestävä liikkuminen

Lue lisää #liikkeenhurmaa (Ulkoinen linkki)

Asioi kanssamme

Käytetyimmät palvelut

Tee ajoneuvon liikennekäyttöönotto

Ota liikennekäytöstä poistettu ajoneuvo takaisin liikenteeseen.

Tarkasta ajoneuvon tiedot

Rekisteritunnuksella tai valmistenumerolla voit tarkastaa veloituksetta minkä tahansa liikenneasioiden rekisteriin merkityn ajoneuvon tekniset tiedot. Ajoneuvon omistaja- ja historiatiedot ovat maksullisia.

Tee ajoneuvon liikennekäytöstäpoisto

Onko ajoneuvollasi käyttämättömyysjaksoja? Voit poistaa sen tilapäisesti liikenteestä ja säästää samalla ajoneuvokuluissa. Liikennekäytöstäpoistetulla ajoneuvolla ei saa ajaa.

Ajoneuvon omistajanvaihdos ja varmenne

Myyjä voi luoda palvelussa kauppaa varten varmenteen ja tehdä kaupan jälkeen luovutusilmoituksen. Ostaja voi ilmoittaa palvelussa omistajanvaihdoksesta.

Tukea vähäpäästöisen ajoneuvon hankintaan

Hankinta- ja muuntotukea voidaan myöntää vaihtoehtoisella käyttövoimalla toimivan ajoneuvon hankintaan sekä ajoneuvon vaihtoehtoisella käyttövoimalla toimivaksi muuttamiseen.
Liikenne- ja viestintävirasto Traficom kuulee teleyrityksiä suunnitelluista laajakaistahankealueista. Julkisessa kuulemisessa markkinoilla toimiville teleyrityksille on varattava tilaisuus esittää ...
Pohjoismaiden ja Baltian maiden keskinäisessä vertailussa oli Suomessa viime vuonna suhteellisesti eniten käytössä olevia laajakaistaliittymiä. Suomen asema kärjessä selittyy pitkälti mobiililaajak...
Apu saapuu paikalle 26 minuutin sisällä 95 %:ssa tieliikenteen henkilövahinko-onnettomuuksista, ja 44 % kuljettajista, jotka ajavat jonojen ulkopuolella, noudattaa nopeusrajoitusta. Muun muassa näm...
Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin ja poliisin yhteisessä kuljettajatutkintoon tulevien opetusajoneuvojen ja lupien kenttävalvonnassa havaittiin useita puutteita.

#Taksi2021

Taksisääntelyn korjaussarjassa tehdyt lakimuutokset tulivat pääosin voimaan 1.5.2021. Hinnoittelua sekä taksamittaria ja muita laitteita koskevat muutokset tulivat voimaan 1.9.2021. Lue lisää taksisääntelyn muutoksista.

Traficomin blogi

Lue Traficomin johdon ja asiantuntijoiden ajankohtaisia kirjoituksia liikenteestä ja viestinnästä.
Henkilö selaa kännykkää