Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Traficom myöntää kansainväliset tavaraliikenteen kuljetusluvat tieliikenteeseen. Kuljetuksiin tarvittavat kansainväliset kuljetusluvat vaihtelevat kohdemaasta ja kuljetuksen tyypistä riippuen. Tavaraliikenteen osalta EU:n, ETA:n ja Sveitsin alueille riittää yhteisön tavaraliikennelupa eli tällöin et tarvitse lisäksi kansainvälisiä kuljetuslupia.

Toimi näin:

2

Hanki tarvittavat liitteet

CEMT-lupia haettaessa vetoautossa tulee olla kyseessä olevan euroluokituksen mukainen vetoauton sertifikaatti H143e (vaatimusten täyttymystodistus) sekä määräaikaiskatsastustodistus H145e ja perävaunun sertifikaatti H144e. Vetoauton sertifikaatit ja määräaikaiskatsastustodistukset on toimitettava jokaisen ajoneuvon osalta hakemuksen liitteenä. Jos perävaunut vaihtuvat kuljetuksissa, riittää hakemuksen liitteeksi sertifikaatti yhdestä perävaunusta. Vetoauton sertifikaatin voit pyytää maahantuojalta, määräaikaiskatsastustodistuksen ja perävaunun sertifikaatin katsastusasemalta.

Muiden tavaraliikenteen kansainvälisten kuljetuslupien hakemiseksi et tarvitse liitteitä. Traficom tarkastaa hakemuksen käsittelyn yhteydessä liikenneluvan tiedot liikenneluparekisteristä.

3

Hae kuljetuslupia

Täytä hakemus ja toimita se Traficomin kirjaamoon kirjaamo@traficom.fi tai vaihtoehtoisesti postitse Liikenne- ja viestintävirasto, PL 320, 00059 TRAFICOM.

Kuljetusluvat myönnetään noin viikon kuluessa hakemuksen vireille tulosta.

4

Lupien toimitus

Saat luvat hakemukselle kirjaamallasi toimitustavalla eli joko postitse tai noutamalla ne Traficomin toimipisteestä. Kansainvälisiä kuljetuslupia myönnetään kahdessa Traficomin toimipisteessä: Helsingissä ja Lappeenrannassa, lukuun ottamatta CEMT-lupia, joita myönnetään vain Helsingissä.