Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Ilmoittaudu liikenneyrittäjätutkintoon

Liikenneyrittäjätutkinto suoritetaan Ajovarman palvelupisteestä.

Toimi näin 

1: Valmistaudu tutkintoon

Tutkinnon suorittamisessa tarvittavaa osaamista voit hankkia osallistumalla liikenneyrittäjäkoulutukseen tai vaihtoehtoisesti opiskella itsenäisesti. 

Tutkintokysymyksien aihepiirit perustuvat Euroopan Parlamentin ja Neuvoston antamaan asetukseen (1071/2009) maantieliikenteen harjoittajan ammatin harjoittamisen edellytyksiä koskevista yhteisistä säännöistä.

Yksityiset koulutustahot järjestävät tutkintoon valmistavaa vapaaehtoista koulutusta.

Itseopiskeluun soveltuva materiaali muun muassa:

  • SKAL ry:n Kuljetusyrittäjäksi -kirjasarja (2 kirjaa)
  • JAMK:n Tavaraliikenneyrittäjä -kirja
  • JAMK:n ja Kuljetusturvan eLYK-oppimisympäristö

3: Liikenneyrittäjätutkintotodistus

Liikennelupahakemusta varten ei tarvita fyysistä liikenneyrittäjätutkintotodistusta. Tieto hyväksytysti suoritetusta tavara- tai henkilöliikenneyrittäjätutkinnosta kirjautuu Liikenne- ja viestintäviraston järjestelmiin, josta liikennelupa-käsittelijät tarkistavat liikennelupahakemukseen merkityn liikenteestä vastaavan henkilön ammatillisen pätevyyden. 

Liikenneyrittäjätutkintotodistuksen voi silti tilata itselleen, jos on suorittanut hyväksytysti liikenneyrittäjätutkinnon. Tutkintotodistuksen hinta on 50 euroa.

Tee vapaamuotoinen hakemus sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo(at)traficom.fi  ja merkitse sähköpostin aiheeksi: Liikenneyrittäjätodistuksen hakeminen/05.03.119 - Hakijan Nimi.

Lisää hakemukseen seuraavat tiedot:

  • Hakijan koko nimi
  • Liikenneyrittäjätutkinnon suorituspäivämäärä
  • Syntymäpaikkakunta ja syntymäaika