Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Omavalmisteen ja historiallisen veneen ensirekisteröinti

Ensirekisteröinti on tehtävä ennen kuin vene otetaan käyttöön Suomessa. Ensirekisteröinnillä tarkoitetaan kaikkia ensimmäistä kertaa Suomeen rekisteröitäviä veneitä. Sinun on ilmoitettava rekisteröitävän vesikulkuneuvon todellinen ja pääasiallinen käyttökunta Suomessa. Rekisteröinnin edellytyksenä on, että vesikulkuneuvo otetaan käyttöön Suomessa.

Toimi näin kun asioit sähköisesti

1: Skannaa tai ota valokuvat asiakirjoista

Skannaa valokuvat valmiista veneestä sekä lisätietolomakkeesta ennen ilmoituksen teon aloittamista. Voit toimittaa liitteet myös postitse jälkikäteen.

3: Kirjaudu sähköiseen palveluumme

Palvelu edellyttää tunnistautumista. Sinun tulee olla vähintään 15-vuotias.

4: Valitse palvelu

Valitse Ensirekisteröi vesikulkuneuvo -palvelu. 

5: Täydennä tiedot

Täydennä omistajien/haltijoiden tiedot. Kirjautuneena käyttäjänä olet automaattisesti vesikulkuneuvon omistaja, tätä ei voi muuttaa. 

6: Hyväksy muutokset ja maksa

Maksa ensirekisteröinti ja muista painaa palaa myyjän palveluun -painiketta, jolloin saat vahvistuksen ja voit tulostaa kuitin.

Jos merkitsit liitteiden toimituksen yhteydessä, että aiot toimittaa joitain liitteitä postitse, tulosta saate hyväksyntäsivulta. Liitä saate postitse toimitettavien asiakirjojen yhteyteen, niin ne löytävät helpommin oikealle asialle ja asian käsittely nopeutuu. Huomaathan, että jos olet ilmoittanut toimittavasti liitteitä postitse, asian käsittelyä ei aloiteta ennen kuin kaikki tarvittavat liitteet ovat saapuneet.

Ilmoituksen käsittelyaika on 1-2 viikkoa. Saat  rekisteröintitodistuksen postitse kotiin, kun vesikulkuneuvosi on rekisteröity. 

Voit tarkistaa Oma asiointi –palvelusta, milloin vesikulkuneuvo näkyy nimilläsi. Tämän jälkeen voit käyttää vesikulkuneuvoa, vaikka rekisteröintitodistus ei olisi vielä saapunut. Muista kuitenkin kiinnittää rekisteritunnus vesikulkuneuvoon ohjeiden mukaan.   Viranomaiset voivat tarvittaessa tarkistaa järjestelmästä, että vesikulkuneuvo on rekisteröity ja todistustilaus on vireillä. On kuitenkin hyvä pitää mukana kauppakirjaa vesillä liikuttaessa. 

Vaihtoehtoisesti voit lähettää allekirjoitetun rekisteri-ilmoituksen liitteineen Traficomiin:

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom
PL 320
00059 TRAFICOM

kirjaamo@traficom.fi