Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Paperiton vene ja sen rekisteröinti

Ostitko veneen, mutta sinulla ei ole mitään papereita kyseisestä kaupasta? Et voi asioida rekisteröintipisteessä tai sähköisesti vaan sinun tulee lähettää ilmoitus suoraan Traficomiin joko postilla tai sähköpostilla.

Toimi näin

1: Täytä ilmoituslomake

Täytä ilmoituslomake (Ulkoinen linkki). Kaikki siinä tähdellä (*) merkityt tiedot ovat pakollisia. Täyttämällä ilmoituslomakkeen huolellisesti, nopeutat asiointia. Muista allekirjoittaa lomake. 

Tarkista, että moottorin valmistenumero on oikeassa muodossa. Eri merkeillä on erilaiset valmistenumeron muodot. On tärkeää ilmoittaa moottorin valmistenumero oikein , jotta järjestelmä löytää jo mahdollisesti rekisterissä olevan tai valmistajan ennakkoilmoittaman moottorin tiedot. Voit ottaa mukaasi esimerkiksi valokuvan moottorista valmistenumeron kohdalta, jos et ole varma mitä numeroita siihen kuuluu.

2: Ota kopiot olemassa olevista asiakirjoista

Liitä ilmoituksen mukaan kopiot kaikista mahdollisista asiakirjoista. Jos lähetät ilmoituksen sähköpostitse, voit ottaa kuvat liitteistä ja liittää ne sähköpostiin.

Huomaathan, että myös moottorista tulee olla yksilöity luovutuskirja.

3: Tee vapaamuotoinen, kirjallinen selvitys puuttuvista asiakirjoista

Kirjaa ylös selvitykseen, keneltä ja milloin ostit veneen. Jos tiedät tarkemmin veneen omistus- tai muuta historiaa, kirjaa myös ne tiedot ylös selvitykseen.

Allekirjoita selvitys.

4: Lähetä allekirjoitettu ilmoitus liitteineen Traficomiin

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom
PL 320
00059 TRAFICOM

kirjaamo@traficom.fi

5: Rekisteröintitodistus tulee postitse

Kun lähettämäsi selvitys on hyväksytty, saat rekisteröintitodistuksen postitse kotiisi noin kahden viikon kuluessa.