Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Vesikulkuneuvon moottorin vaihto rekisteröintipisteessä

Oletko vaihtamassa moottoria veneeseesi? Näin hoidat veneen moottorinvaihdoksen asioimalla henkilökohtaisesti rekisteröintipisteessä.

Toimi näin

1

Täytä ennen asiointia ilmoituslomake ja ota se mukaan rekisteröintipisteeseen

Täytä ilmoituslomake (Ulkoinen linkki). Kaikki siinä tähdellä (*) merkityt tiedot ovat pakollisia rekisteröinti-ilmoituksessa. Jotkut tiedoista on mahdollisesti jo täytetty vesikulkuneuvosi tietoihin aiemmin. Jos kyseessä on vanha vene tiedot voivat kuitenkin olla hyvinkin puutteelliset. Täyttämällä ilmoituslomakkeen etukäteen, nopeutat asiointia rekisteröintipisteessä. Muista allekirjoittaa lomake.

Tarkista, että moottorin valmistenumero on oikeassa muodossa . Eri merkeillä on erilaiset valmistenumeron muodot. On tärkeää ilmoittaa moottorin valmistenumero oikein, jotta järjestelmä löytää jo mahdollisesti rekisterissä olevan tai valmistajan ennakkoilmoittaman moottorin tiedot. Voit ottaa mukaasi esimerkiksi valokuvan moottorista valmistenumeron kohdalta, jos et ole varma mitä numeroita siihen kuuluu. Valokuva nopeuttaa käsittelyä rekisteröintipisteessä.

2

Tarkista asiakirjat

Tarkasta, että sinulla on luovutuskirja (Ulkoinen linkki) moottorista, jossa on moottori yksilöitynä, sekä myyjän ja ostajan tiedot.

Tarkista, että sinulla on vaatimustenmukaisuusvakuutus moottorista, jos olet hankkinut sen uutena. Vaatimustenmukaisuusvakuutus löytyy yleensä käyttöohjekirjan välistä.

Ota nämä liitteet mukaan, kun lähdet tekemään ilmoitusta.

4

Todista henkilöllisyys

Aina asioidessasi rekisteröintipisteessä, sinua pyydetään todistamaan henkilöllisyytesi. Tähän kelpaa passi, henkilökortti tai suomalainen ajokortti.

Rekisteröinti tehdään heti, jos asiakirjat ja tiedot ovat kunnossa. Saat rekisteröintitodistuksen postitse noin kahden viikon kuluessa. Voit kuitenkin käyttää vesikulkuneuvoasi uudella moottorilla jo ennen rekisteröintitodistuksen saapumista. Viranomaiset voivat tarvittaessa tarkistaa järjestelmästä, että vesikulkuneuvo on rekisteröity ja todistustilaus on vireillä. On kuitenkin hyvä pitää mukana kauppakirjaa vesillä liikuttaessa

Lue lisää