Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Vesikulkuneuvon moottorin vaihto sähköisesti

Oletko vaihtamassa moottoria veneeseesi? Näin hoidat veneen moottorinvaihdoksen netissä.

Toimi näin

1

Skannaa tai ota valokuvat asiakirjoista

Tarkista, että sinulla on luovutuskirja (Ulkoinen linkki) moottorista, jossa on moottori yksilöitynä, sekä myyjän ja ostajan tiedot.

Tarkista, että sinulla on vaatimustenmukaisuusvakuutus moottorista, jos olet hankkinut sen uutena. Vaatimustenmukaisuusvakuutus löytyy yleensä käyttöohjekirjan välistä.

Skannaa tai ota valokuvat asiakirjoista ennen ilmoituksen teon aloittamista.

2

Varaudu täyttämään useita vesikulkuneuvoon ja sen moottoriin liittyviä teknisiä tietoja

Voit tutustua etukäteen kysyttäviin tietoihin ilmoituslomakkeen avulla (Ulkoinen linkki). Kaikki siinä tähdellä (*) merkityt tiedot ovat pakollisia myös sähköisesti tehtävässä rekisteröinti-ilmoituksessa. Jotkut tiedoista on mahdollisesti jo täytetty vesikulkuneuvosi tietoihin aiemmin. Jos kyseessä on vanha vene tiedot voivat kuitenkin olla hyvinkin puutteelliset.

3

Kirjaudu sähköiseen palveluumme

Palvelu edellyttää tunnistautumista. Sinun tulee olla vähintään 15-vuotias.

4

Valitse palvelu

Valitse listauksesta se vesikulkuneuvo, jolle haluat tehdä moottorin vaihdon. Valitse palvelu Muuta vesikulkuneuvon teknisiä tietoja.

5

Täydennä tiedot

Täydennä vesikulkuneuvon puuttuvat tekniset tiedot. 

Tarkista moottoritiedot –sivulla sinun tulee poistaa ensin vesikulkuneuvon nykyinen moottori ja vasta sitten lisätä uusi moottori. 

Sinun tulee ensin hakea moottoria, syöttämällä moottorin valmistenumero ja merkki. 

Tarkista että valmistenumero on oikeassa muodossa . Eri merkeillä on erilaiset valmistenumeron muodot. On tärkeää syöttää moottorin valmistenumero oikein, jotta järjestelmä löytää jo mahdollisesti rekisterissä olevan tai valmistajan ennakkoilmoittaman moottorin tiedot. Jos moottori löytyy jo valmiina, sinun ei tarvitse syöttää itse kaikkia moottorin tietoja. 

6

Liitä tarvittavat liitteet

Moottorin tietojen lisäämisen jälkeen, pääset liittämään moottorin kauppa- tai luovutuskirjan ja mahdollisen vaatimustenmukaisuusvakuutuksen järjestelmään

7

Hyväksy muutokset

Viimeisellä sivulla saat ilmoituksen, että ilmoituksesi on otettu käsittelyyn. Tältä sivulta voit tulostaa kuitin. Muutos on maksuton.

Jos merkitsit liitteiden toimituksen yhteydessä, että aiot toimittaa joitain liitteitä postitse, tulosta saate hyväksyntäsivulta. Liitä saate postitse toimitettavien asiakirjojen yhteyteen, niin ne löytävät helpommin oikealle asialle ja asian käsittely nopeutuu. Huomaathan, että jos olet ilmoittanut toimittavasti liitteitä postitse, asian käsittelyä ei aloiteta ennen kuin kaikki tarvittavat liitteet ovat saapuneet.

Ilmoituksen käsittelyaika on 1-2 viikkoa. Saat uuden rekisteröintitodistuksen postitse kotiin, kun moottorin vaihdos on rekisteröity.

Voit kuitenkin käyttää vesikulkuneuvoasi uudella moottorilla jo ennen rekisteröintitodistuksen saapumista. Viranomaiset voivat tarvittaessa tarkistaa järjestelmästä, että vesikulkuneuvo on rekisteröity ja todistustilaus on vireillä. On kuitenkin hyvä pitää mukana kauppakirjaa vesillä liikuttaessa.

Lue lisää