Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Luovutusilmoitus päättää myyjän velvollisuudet vesikulkuneuvoa kohtaan.

Luovuta ostajalle varmenne

Varmenne on 30 päivää voimassa oleva digitaalinen koodi. Luo varmenne Traficomin sähköisissä palveluissa. Halutessasi saat varmenteen sähköpostiisi – voit myös tulostaa sen pdf-tulosteena.

Varmenteen avulla uusi omistaja voi helposti rekisteröidä veneen Traficomin nettisivuilla.

Tee aina luovutuskirja

Tee vesikulkuneuvosta luovutus- tai kauppakirja sekä itsellesi että ostajalle (Ulkoinen linkki). Tarkista ostajan henkilöllisyys ja merkitse luovutuskirjaan ostajan henkilö- tai Y-tunnus. Saat vesikulkuneuvosi tiedoilla esitäytetyn luovutuskirjan samalla kun luot varmenteen Traficomin sähköisissä palveluissa.

Luovutuskirjalla uusi omistaja voi rekisteröidä vesikulkuneuvon nimilleen muutoinkin kuin sähköisissä palveluissa.

Tee luovutusilmoitus

Luovutusilmoituksella varmistat, että velvollisuutesi vesikulkuneuvoa kohtaan päättyvät oikeaan luovutuspäivään myös silloin, jos ostaja ei rekisteröi vesikulkuneuvoa nimiinsä. Jos olet myynyt vesikulkuneuvosi, et saa tehdä sille enää rekisteristä poistoa.

Luovutusilmoitusta varten tarvitset ostajan henkilö- tai y-tunnuksen, jonka saat ostajan kanssa tekemästäsi luovutus- tai kauppakirjasta.

Luovutusilmoituksella voit myös korvata varmenteen. Ostaja voi pelkän luovutusilmoituksen avulla rekisteröidä vesikulkuneuvon nimilleen.

Säilytä todistus kaupasta, esimerkiksi maksukuitti tai molempien osapuolten allekirjoittama luovutus- tai kauppakirja, jotta voit tarvittaessa varmentaa ilmoittamasi tiedot todeksi.

Yllä olevat ohjeet riittävät useimmiten kaupantekoon. Joskus lisäneuvot saattavat kuitenkin olla tarpeen.

Muistathan irtisanoa mahdollisen radiolupasi

Päivitetty