Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Ennen kuin saat veneillä uudella veneelläsi, tulee sille tehdä ensirekisteröinti. Ensirekisteröinnillä tarkoitetaan kaikkia ensimmäistä kertaa Suomeen rekisteröitäviä vesikulkuneuvoja. Sinun on ilmoitettava rekisteröitävän vesikulkuneuvon todellinen ja pääasiallinen käyttökunta Suomessa. Rekisteröinnin edellytyksenä on, että vesikulkuneuvo otetaan käyttöön Suomessa.

Tee luovutus- tai kauppakirja myyjän kanssa.

Tarkista, että luovutuskirjassa on sekä vesikulkuneuvo että moottori yksilöitynä (Ulkoinen linkki), vaikka ne myytäisiin pakettina, esim. vesiskootteri. Luovutuskirjassa tulee olla myös myyjän ja ostajan tiedot. Rahoitusyhtiön tulee olla omistaja, jos vesikulkuneuvo ostetaan rahoituksella.

Tarkista vaatimustenmukaisuusvakuutukset

Tarvitset huvivenedirektiivin (Ulkoinen linkki) mukaisen vaatimustenmukaisuusvakuutuksen sekä uudesta vesikulkuneuvosta että siihen liitetystä moottorista. Vaatimustenmukaisuusvakuutus löytyy yleensä käyttöohjekirjan välistä.

Tee rekisteri-ilmoitus

Selvitä myyjän kanssa, hoitaako hän rekisteröinnin puolestasi vai teetkö sen itse. Jos hoidat rekisteröinnin itse, voit tehdä sen joko Traficomin nettisivuilla tai asioimalla rekisteröintipisteessä. Rekisteröi vesikulkuneuvosi viimeistään 30 päivän kuluessa ostohetkestä.

Päivitetty