Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

UPL-päällikkökokemuksen hyödyntäminen SEP-luokkakelpuutuksen voimassaolon tai LAPL-lupakirjan lento-oikeuden jatkamiseksi

Voit hyödyntää UPL-päällikkökokemusta SEP-luokkakelpuutuksen voimassaolon sekä LAPL-lupakirjan lento-oikeuden jatkamiseksi tietyin edellytyksin.

Muista seuraavat asiat, mikäli hyödynnät UPL-päällikkökokemusta SEP-luokkakelpuutuksen viimeaikaisen kokemuksen täyttämiseksi

  • UPL-päällikkökokemus on hyödynnettävissä SEP(land) ja SEP(sea) -luokkakelpuutusten viimeaikaiseen kokemukseen, mikäli UPL-päällikkökokemus on lennetty kyseisen luokan ultrakevyellä lentokoneella.
  • UPL-päällikkökokemus on hyödynnettävissä myös LAPL-lupakirjan viimeaikaiseen kokemukseen lento-oikeuden ylläpitämiseksi.

Huom! Sekä SEP-kelpuutusten voimassaolon että LAPL-lento-oikeuden jatkamiseksi tulee viimeaikaisen kokemuksen lisäksi lentää kertauskoululento. Tätä kertauskoululentoa ei saa kuitenkaan lentää ultrakevyellä lentokoneella, vaan lento tulee suorittaa EASA -ilma-aluksella tai sellaisella liite I -ilma-aluksella, jolle on myönnetty erillishyväksyntä kertauskoululentoihin.

Päivitetty