Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Traficomilta voi hakea lyhytaikaista radiolupaa radioteknologiaa hyödyntävien järjestelmien testi-, tutkimus- ja koekäyttöön. Luvan kesto voi olla muutamista päivistä vuosiin. Radioluvan myöntäminen haetuille taajuuksille arvioidaan tapauskohtaisesti.

Lupia voidaan myöntää useille eri taajuuskaistoille, jotka on tunnistettu 5G-teknologialle. Näitä taajuuskaistoja ovat esimerkiksi 3400–3800 MHz sekä korkeat yli 24 GHz millimetrialueen taajuuskaistat.

Testiluvan myöntämistä varten tarvitaan teknisten lupaehtojen valmistelemiseksi tieto radiolähettimien teknisistä tiedoista, kuten: lähetteen leveys/taajuuslohko, lähetysteho, antennivahvistus, lähettimen sijainti, antennikorkeudet ja -suunnat. Näitä voidaan tarkentaa, kun testaussuunnitelmat tarkentuvat.

Radiolupaa varten tarvitaan myös tieto lähettimien lukumäärästä ja kartat käyttöalueista. Radiolupa voidaan myöntää alustavan suunnitelman pohjalta ja tarkentaa sitä tarvittaessa myöhemmin. Perittävä taajuusmaksu perustuu lähtökohtaisesti lähettimien lukumäärään (tukiasemat ja päätelaitteet).

Vapaamuotoisen lupahakemuksen voi lähettää yhteydenottolomakkeella .

Lisätietoja

Erityisasiantuntija Jan Engelberg, p. 0295 390 438

Erityisasiantuntija Tom Wikström, p. 0295 390 466

Päivitetty