Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Vapaasti vastaanotettavat antenniverkon tv-kanavat siirtyvät lähivuosina DVB-T2-lähetystekniikkaan. Antenniverkon maksu-tv-kanavat lähetetään jo nyt pelkästään DVB-T2-lähetystekniikalla, joka mahdollistaa teräväpiirto- eli HD-ohjelmistojen lähettämisen tai suuremman määrän perustasoisia (SD) ohjelmakanavia.

Siirtymän ajankohta ei ole vielä tiedossa. Televisioyhtiöt tekevät yhdessä päätöksen aikataulusta, ja asiasta tiedotetaan sen jälkeen myös tällä sivustolla. 

DVB-T2-lähetystekniikkaan siirtyminen koskee vain Digitan operoimaa UHF-taajuusalueen antennitelevisioverkkoa. Antennitelevisioverkossa on jo nyt nähtävillä useita HD-kanavia, ja kaikki tarjolla olevat tv-kanavat kanavanipuittain löytyvät Digitan verkkosivuilta (Ulkoinen linkki).

Katso myös usein kysytyt kysymykset lähetystekniikan muutoksesta.

Siirtyminen HD-lähetyksiin

DVB-T2-lähetystekniikka mahdollistaa nykyistä laajemmin teräväpiirto-ohjelmistojen (HDTV) tarjonnan ja suuremman määrän perustasoisia (SD) ohjelmakanavia. Jotta tv-lähetyksiä voi katsoa antenniverkon kautta siirtymäajan jälkeenkin, tarvitaan televisio tai digiboksi, jossa on DVB-T2-viritin.

Mistä tiedän, toimiiko televisioni myös uudella lähetystekniikalla?

Voit tarkistaa, löytyykö vastaanottimesi testattujen laitteiden listalta: www.testatutlaitteet.fi. (Ulkoinen linkki) 

"Antenna Ready HD" -testattu laite takaa sen, että laite toimii kaikissa suomalaisissa antenniverkoissa ja esimerkiksi tekstitykset toimivat moitteettomasti.

Vaikka muissa lähetysverkoissa (kaapeli, satelliitti, IPTV) ei tapahdu lähetystekniikan muutosta, edellyttää teräväpiirtotasoisen kuvan katselu myös niissä oikeanlaisen vastaanottimen hankintaa. "Cable Ready HD" -merkityllä televisiolla tai digiboksilla saa teräväpiirto-ohjelmat näkyviin kaapeliverkossa.

Satelliitti- ja IPTV-verkon asiakkaat saavat tiedon oikeanlaisesta laitteistosta operaattoriltaan.

Lue lisää teräväpiirtolähetyksiin siirtymisestä: HDTVopas.fi  (Ulkoinen linkki)

Antenna Ready HD -merkki
Päivitetty