Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Hae lupaa ilmailuun kieltoalueella

Lähtökohtaisesti kaikki ilmailu on kielletty kieltoalueilla. Ilmailu sisältää käsitteenä perinteisillä ilma-aluksilla tapahtuvan lentämisen lisäksi mm. lennokkien ja miehittämättömien ilma-alusten lennättämisen. Traficom voi myöntää erityisistä syistä luvan ilmailuun kieltoalueella. Luvat myönnetään aina alue- ja tapauskohtaisesti.

Lupia on kahta tyyppiä:
• yksittäinen lupa
• kausilupa

Yksittäiset luvat tulee hakea viimeistään 3 arkipäivää ennen aiottua toiminnan aloitusta kieltoalueella. Yksittäiset luvat myönnetään aina tapauskohtaisesti ja luvat voidaan myöntää maksimissaan kahden kuukauden ajaksi.

Kausilupaa tulee hakea Traficomilta viimeistään 7 arkipäivää ennen aiottua toiminnan aloitusta kieltoalueella. Lupa voidaan myöntää kausiluonteisena maksimissaan kuluvan kalenterivuoden ajaksi. 

Lupaa ilmailuun kieltoalueella haetaan hakemuslomakkeella LU3630. Lomakkeen voi täyttää sähköisesti tai tulostaa ja lähettää sähköpostitse Traficomin kirjaamoon kirjaamo@traficom.fi sekä ilmatila@traficom.fi. Lupa on maksullinen liikenne- ja viestintäministeriön vahvistaman maksuasetuksen mukaisesti. Lupa myönnetään aina tapauskohtaisesti.

Ilmakuvauslupa

Traficomin lentolupa oikeuttaa ainoastaan ilmailuun kieltoalueella. Hakijan tulee selvittää myös mahdollinen tarve ilmakuvausluvalle, joka tulee erikseen hakea Pääesikunnalta.