Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Siirry hakuun

Ilmailu

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on 23.1.2023 myöntänyt Helsingin Kanoottiklubille luvan ilmailuun kieltoalueella EFP35 – MEILAHTI ajalle 30.1. - 31.12.2023.
Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on 23.1.2023 myöntänyt Yleisradiolle luvan ilmailuun kieltoalueella EFP50 - KRUUNUNHAKA ajalle 23.1.-31.12.2023.
EASA on julkaissut lausuntopyynnön ”Regular update of the Air Operations rules - Lessons learnt from standardisation inspections, Helicopter operation issues, Transposition of several ICAO SARPs”. ...
Vuoden 2022 lopussa päättyy EU:n droneasetuksessa 2019/947 annettu siirtymäaika ja samalla kansallisen lennokkimääräyksen OPS M1-32 voimassaolo. Tämä merkitsee sitä, että myös lennokkiharrastajien ...

Tietoa ilmailun kyberturvallisuudesta

Tältä sivustolta löytyy tietoa siitä, miten kyberturvallisuus on otettu huomioon Suomen ilmailujärjestelmässä. Sivuilta löydät tietoa ilmailun organisaatioita koskevasta kyberturvallisuuden sääntelystä ja velvoitteista toimintansa kyberturvallisuuden hallintaan. Sivuilla kuvataan myös se, miten kansallisella tasolla ilmailun kyberturvallisuutta hallitaan ja miten ilmailuviranomainen toteuttaa viranomais-velvoitteensa ilmailun organisaatioiden kyberturvallisuuden valvonnan osalta.
Kuvituskuva

Turvallisuuskulttuuri ja muut kulttuuriset elementit ilmailun arjessa

Näille sivuille on koottu tietoa kulttuurisista käsitteistä, niiden merkityksestä arkipäivän ilmailutoiminnassa ilmailuorganisaatioissa ja -yhteisöissä sekä käytännönläheistä tietoa niiden soveltamisesta turvallisuustyön ja turvallisuudenhallinnan näkökulmasta. Tietoa löytyy muunmuassa turvallisuuskulttuurista, just culture:sta ja raportointikulttuurista.
Kuvituskuva: kuvassa ilmailun eri osa-alueita

Lentoliikenteen hankinnat

Traficom on asettanut julkisen palvelun velvoitteen viidelle kotimaan lentoreitille. Liikennöintivelvoitteet koskevat reittejä Helsingistä Joensuun, Jyväskylän, Kokkola-Pietarsaaren, Kemi-Tornion sekä Kajaanin lentoasemille 1.4.-31.12.2021 välisenä aikana. Julkiseen tarjouskilpailuun liittyvät ratkaisut viiden maakuntakentän lentoliikenteen osalta on tehty.
matkustajakoneen varjo lumella