Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Hae taksi-, tavara- tai henkilöliikenneluvan uusimista

Taksi-, tavara- tai henkilöliikenneluvan voimassaolon päättyessä tulee hakea luvan uusimista.

Toimi näin

2: Hae taksi-, tavara- tai henkilöliikenneluvan uusimista

Taksi-, tavara- tai henkilöliikenneluvan uusimista voit hakea sähköisesti liikenteen Oma asiointi -palvelussa kohdassa tieliikenteen liikenneluvat.

Liikenteen harjoittamista koskevissa asioissa luonnollinen henkilö valitsee asiointiroolikseen ”Henkilökohtainen asiointi” ja oikeushenkilö ”Yrityksen/organisaation puolesta asiointi". Luonnollinen henkilö hakijana tai luvanhaltijana asioi siis aina henkilönä, ei toiminimiyrityksensä edustajana. Yrityksen puolesta palvelussa voi asioida vain henkilö, jolla on oikeus edustaa kuljetusyritystä joko valtuutettuna tai ilman erikseen annettua valtuutta kaupparekisteriin merkityn roolinsa perusteella.

Tavara- tai henkilöliikenneluvan uusimista koskevaan hakemukseen tulee pääsääntöisesti liitteeksi toimittaa selvitys hakijan vakavaraisuudesta. 

Taksiliikenneluvan uusimista koskeva hakemusmaksu 220 euroa ja tavara- tai henkilöliikenneluvan uusimista koskeva hakemusmaksu 290 euroa maksetaan palvelussa. Maksua ei palauteta, vaikka lupaa ei voitaisi myöntää tai hakemus peruutettaisiin.

Jos tavara- tai henkilöliikennelupien uusimisen lisäksi haetaan tavara- tai henkilöliikenneluvan lisäjäljennöksiä, niin lisäjäljennöksiä koskeva hakemusmaksu on myös 290 euroa. (koskee myös muutoin kuin sähköisessä palvelussa vireille tulleita hakemuksia).