Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Hae valtionavustusta lentopaikkojen ylläpitoon ja kehittämiseen

Liikenne- ja viestintävirasto (Traficom) on julkistanut haettavaksi valtionavustukset Finavia Oyj:n lento-asemaverkoston ulkopuolisten alueellisten lentoasemien ja lentopaikkojen toiminta- ja investointimenoihin vuodelle 2023. Avustuksiin on käytettävissä 1,1 miljoonan euron määräraha. Kyseessä on harkinnanvarainen avustus.

Avustus on suunnattu alueellisten lentoasemien ylläpitoon ja kehittämiseen, mikä osaltaan tukee alueellisia yhteyksiä ja parantaa alueellista saavutettavuutta. Hakemusten arvioinnin painopiste on säännöllinen (toistuva) siviili-ilmailun matkustaja- ja reittiliikenteen edistäminen ja niitä tukevat toimenpiteet.

Avustusta ei ole tarkoitettu alueellisen lentoasematoiminnan suunnitteluun tai aloittamiseen, vaan jo käynnissä olevan toiminnan jatkamiseen ja kehittämiseen.

Hakemukset liitteineen tulee toimittaa Traficomiin viimeistään 31.3.2023 kello 16.15.

Ilmoitus ja hakuohjeet koskien alueellisia lentoasemia

Avustuksen hakeminen

2: Toimita hakemus Traficomiin

Hakemukset liitteineen tulee toimittaa viimeistään 31.3. kello 16.15. mennessä osoitteeseen Liikenne- ja viestintävirasto Traficom, PL 320,  00059 TRAFICOM tai sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo@traficom.fi.

Hakemuksen liitteineen voi toimittaa suomen- tai ruotsinkielisenä.

3: Päätökset ja niistä ilmoittaminen

Hakemusten käsittelyn jälkeen Traficom ilmoittaa hakemuksen hyväksymisestä tai hylkäämisestä lähettämällä päätöksen sähköpostitse hakijan hakemuksessaan ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen.

Lisätietoja

lentopaikat.valtionavustus@traficom.fi                                             

ylitarkastaja Jukka-Pekka Nikolajeff, p. 029 534 6209

erityisasiantuntija Päivi Palokangas, p. 029 534 5232