Etusivu: Traficom
Etusivu: Traficom
Valikko

Ilmoita turvallisuusneuvonantajan nimeämisestä Liikenne- ja viestintävirastolle.

Vaarallisten aineiden kuljetuksesta annetun lain (541/2023) mukaan vaarallisten aineiden tie- tai rautatiekuljetusta sekä näihin kuljetuksiin liittyvää pakkaamista, lähettämistä tai muuta vaarallisten aineiden kuljetuksen turvallisuuteen liittyvää toimintaa harjoittavan on nimettävä yksi tai tarvittaessa useampi turvallisuusneuvonantaja. 

Suomeen sijoittuneen vaarallisten aineiden tie- tai rautatiekuljetusten turvallisuusneuvonantajan nimeämisvelvollisen on ilmoitettava turvallisuusneuvonantajan nimeämisestä Liikenne- ja viestintävirastolle. Myös tietojen muutoksista on ilmoitettava. 

Nimetyllä turvallisuusneuvonantajalla on oltava voimassa oleva todistus turvallisuusneuvonantajan kokeen suorittamisesta. Lisäksi turvallisuusneuvonantajaksi nimettävältä on oltava kirjallinen suostumus tehtävään.

Toimi näin:

1

Tutustu ilmoituksen tekemiseeen ja suomi.fi valtuuksiin

Ilmoitus turvallisuusneuvonantajan nimeämisestä tehdään sähköisessä asioinnissa suomi.fi palvelussa.

  • Ilmoituksen organisaation puolesta voi tehdä ilman erillistä valtuutusta henkilö, jolle on määritelty organisaation edustamisoikeus kaupparekisterissä, YTJ:ssä tai yhdistysrekisterissä. Jos olet edustamisoikeudellinen henkilö, siirry kohtaan 3.
  • Jos sinulla ei ole organisaation edustamisoikeutta, siirry kohtaan 2.

Ohjeistus suomi.fi käytöstä (Ulkoinen linkki)

3

Tee ilmoitus turvallisuusneuvonantajan nimeämisestä

Tee ilmoitus täällä. (Ulkoinen linkki)

Huom! Ilmoituksessa ei ilmoiteta turvallisuusneuvonantajan henkilötietoja, ainoastaan nimettyjen turvallisuusneuvonantajien lukumäärä yrityksessä.

Saat vahvistuksen sähköpostitse, kun ilmoitus on vastaanotettu Traficomissa.